Ayçiçeği üreticilerinden "düşük fiyat" protestosu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Altınekin ilçesindeki ayçiçeği üreticileri, açıklanan alım fiyatının yetersiz olduğu gerekçesiyle, Konya-Ankara karayolunu yaklaşık bir saat süreyle trafiğe kapattı.

İlçede tohum ve ham yağ üretimi yapan fabrika önünde toplanan ayçiçeği üreticileri, geçen yıl kilogramı 1 lira 40 kuruş olan ayçiçeği alım fiyatının, bu yıl 1 lira 25 kuruş açıklanmasını protesto etti. Bu sırada olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Burada bir süre slogan atan grup, Konya-Ankara karayolu Altınekin kavşağına yürüyerek, yolu trafiğe kapattı. Açıklanan fiyatlardan memnun olmadıklarını ifade eden çiftçiler, fiyatın yükseltilmesi için yolda bir süre oturma eylemi yaptı. Ambulans gibi geçiş önceliği bulunanlar dışındaki taşıtların geçişine yaklaşık 1 saat boyunca izin vermeyen çiftçilerin bu eylemi nedeniyle, yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. 

Olay yerine gelen Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş'ın "Eyleminiz amacına ulaştı. Mesajınız, gerekli yerlere iletildi" demesinin ardından eylemciler yolu trafiğe açtı. Yeniden fabrika önüne dönen çiftçiler, yetkililerden akşama kadar bir açıklama beklediklerini, bu açıklamanın gelmemesi durumunda aynı eylemi yarın daha geniş katılımlı olarak yapacaklarını açıkladı. Çiftçiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.