”Ayda 1 kez muayene olan memur 96 lira katılım payı ödeyecek”

Türk Sağlık-Sen'in yaptığı araştırmada, memurun her ay 1 kere muayene olması durumunda Ocak ayında alacağı zamdan daha fazlasını, katılım payı olarak geri vereceği ifade edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Sağlık-Sen'in yaptığı araştırmada, memur veya ailesinden birinin ayda 1 kez devlet hastanesinde muayene olması sonucu yıllık 96 lira katılım payı ödeyeceği, bunun yaklaşık 4 aylık maaş zammının geri verilmesi anlamına geldiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, sendika, sağlıktaki katılım payı düzenlemesi ve memur maaşlarına gelecek yıl yüzde 2,5 artı 2,5 oranında yapılması beklenen zammın, memurun bütçesine nasıl yansıyacağına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırmada, memurun devlet hastanelerinde her ay 1 kere muayene olması durumunda Ocak ayında alacağı zamdan daha fazlasını, katılım payı olarak geri vereceği ifade edildi.

Memur maaşlarına ocak ayında yapılması beklenen yüzde 2,5'lik artışla en düşük memur maaşının 25 lira yükseleceğine yer verilen araştırmada, "Memur veya ailesinden birinin ayda 1 kez devlet hastanesinde muayene olması sonucu yıllık 96 lira katılım payı ödeyecek. Memur böylelikle yaklaşık 4 aylık zammını geri vermiş olacak" denildi.

Araştırmada, memurun her ay bir kere eğitim ve araştırma sağlık ocaklarında muayene olursa 24, özel hastanede muayene olursa yılda 180 liraya ulaşan miktarlarda katılım payı ödemek durumunda kalacağına dikkat çekildi.

Araştırmada, maaş zammı beklentisiyle karşılaştırıldığında memur veya ailesinden birinin ayda bir kez sağlık ocaklarına gitmesi durumunda 1 yılda yaklaşık 1 aylık zammını, özel hastanede muayene olursa yaklaşık 7 aylık zammı devlete geri vereceği kaydedildi.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon 300 bin kamu çalışanının görev yaptığına işaret edilen araştırmada, eşleri ve çocukları ile birlikte yaklaşık 8 milyon kişinin muayene katılım payının memurun maaşından kesileceği belirtildi. Araştırmada, 8 milyon kişinin yılda bir kez devlet hastanesine giderek sadece bir doktora muayene olması durumunda yaklaşık 64 milyon lira katılım payı ortaya çıkacağına yer verildi.