"Babalarımıza hak ettikleri sevgiyi sürekli göstermeliyiz"

Hisarcıklıoğlu, "Evlatlarına tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan babalarımıza sadece bir gün değil, yapmış oldukları fedakarlıklar karşısında hak ettikleri sevgi ve saygıyı her fırsatta göstermeliyiz." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Evlatlarına tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan babalarımıza sadece bir gün değil, yapmış oldukları fedakarlıklar karşısında hak ettikleri sevgi ve saygıyı her fırsatta göstermeliyiz. Bunun en güzel yolu da bizler için çizmek istedikleri aydınlık geleceğe ve özveriye, üzerimize düşeni yaparak sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ailesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan babaların, evlatlarının gözünde güç ve yenilmezliğin sembolü, her işi başarabilen birer kahraman olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu mesajında şunları kaydetti:

"Ailesi için hayatın tüm zorluklarına göğüs geren babalar, çocuklarını hayata hazırlamakta ve zorluklara karşı mücadelelerinde onlara örnek olmaktadır. Zor anlarımızda güvenli kollarına sığındığımız babalarımız evimizin direği, ailemizin dayanak noktasıdır. Bir babanın tek amacı çocukları için iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve topluma faydalı, bireyler yetiştirebilmektir. Babalarımızın bu kutsal amaç uğruna gösterdikleri tüm gayretler, takdirlerin en büyüğüne layıktır.

Evlatlarına tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan babalarımıza sadece bir gün değil, yapmış oldukları fedakarlıklar karşısında hak ettikleri sevgi ve saygıyı her fırsatta göstermeliyiz. Bunun en güzel yolu da bizler için çizmek istedikleri aydınlık geleceğe ve özveriye, üzerimize düşeni yaparak sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk iş dünyası adına, dünyanın en zor ve yüce görevlerinden birini üstlenen babalarımızı kutluyor, onları saygılarımla selamlıyorum."

"Babalar, çocuklarının kahramanıdır"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da babaların "aile yapısının temel direği" olarak nitelendirildiğine işaret ederek, "Çocuklarının iyi bir yaşam sürmesi için her türlü güçlüğe katlanan babalarımız, bizlere zorluklarla başa çıkmayı, güzellikleri paylaşmayı öğreten en değerli varlıklarımızdır. Kendi mutluluğundan çok çocuklarının mutluluğunu düşünen, çocuklarına iyilik ve doğruluk yolunu gösteren, onların ilk kahramanı olan tüm babaların, Babalar Gününü kutlarım." değerlendirmesinde bulundu