BAİB, World Food Moscow 2015 Fuarı boy gösterecek

BAİB tarafından organize edilen World Food Moscow 2015 Fuarı, Rusya Federasyonu'nun en önemli yaş sebze meyve fuarı olma özelliğini taşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek World Food Moscow 2015'in organizasyonuna katılacak.  

BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, yazılı yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığınca yurtdışında gerçekleşen uluslararası fuarlara Türkiye'nin milli katılımını organize etme yetkisi kapsamında, World Food Moscow 2015 fuarın organizasyonunda yer alacaklarını bildirdi.  

Moskova'da 14-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar için çalışmalara başladıklarını anlatan Satıcı, 136 metrekarelik bir alan kiraladıklarını kaydetti. Satıcı, alanda Batı Akdeniz'e özgü Türkiye köşesi oluşturacaklarını ve bir bölümüne de Antalya, Burdur ile Isparta firmalara ayırdıklarını belirtti.  

Fuara, Rusya Federasyonu'nun yanı sıra bölge ülkelerin yaş sebze meyve ithalatçı firmaların katıldığına işaret eden Satıcı, "BAİB tarafından organize edilen World Food Moscow 2015 Fuarı, Rusya Federasyonu'nun en önemli yaş sebze meyve fuarı olma özelliğini taşıyor. 2014 yılında düzenlenen fuara 41 ülkeden 294 firma katılırken, 99 ülkeden 30 bin 71 profesyonel fuarı ziyaret etti. Ziyaretçilerin çoğunluğunun toptan gıda satışı yapan firmalar ile market zincirlerinin olması fuarın önemini bir kat daha artırıyor. Öte yandan geçen yıl yapılan fuarı dünyanın farklı coğrafyalarından gelen 500 basın mensubu takip etti" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir