Bakan Akdağ: Kişi başı sağlık gideri yıllık 500 dolar

DSÖ toplantısına katılmak üzere Madrid'e giden Bakan Akdağ, "Türkiye'de kişi başına düşen ortalama sağlık harcaması yıllık 500 dolar. Bunun 100 dolarını insanlar cebinden geri kalan 400 dolarını kamu olarak biz karşılıyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlık Sistemleri" başlıklı toplantısına katılmak üzere İspanya'nın başkenti Madrid'e giden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, burada Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon ve Madrid'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'de özellikle sağlık sektöründe atılan adımları anlatan Akdağ, "Türkiye'de kişi başına düşen ortalama sağlık harcaması yıllık 500 dolar. Bunun 100 dolarını insanlar cebinden geri kalan 400 dolarını kamu olarak biz karşılıyoruz." dedi.

Akdağ, "Avrupa'daki bazı ülkelerde kişi başına düşen bu harcama 2 bin 300 doları buluyor. Ama bizim verdiğimiz hizmet ile onların verdiği hizmet hemen hemen aynı. Ve biz hizmetlerimizi anlattığımızda hayrete düşüyorlar." diye konuştu.