Bakanlığa 20 uzman yardımcısı aranıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere 20 Avrupa Birliği uzman yardımcısı alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA –Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere 20 Avrupa Birliği uzman yardımcısı alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın Avrupa Birliği uzman yardımcılığına giriş sınavı duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığında görevlendirilmek amacıyla genel idare hizmetleri sınıfından 7. derecedeki kadrolara atanmak üzere boş bulunan 20 adet Avrupa Birliği uzman yardımcılığı kadrolarına sınavla personel alınacak.

Uzman yardımcılığı sınavına gireceklerin devlet memuru olma şartlarını taşıma, eğitim süresi en az dört yıl olan siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, mühendislik fakültelerinin elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, fakültelerin istatistik, sosyoloji, matematik bölümlerinden mezun olması gerekecek. Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmaması gereken adayların, ÖSYM tarafından 2010 ve 2011 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın “KPSSP 6” puan türünden en az 70 puan almış, ilan tarihinden önceki 5 yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından (KPDS) en az 70 puan almış olması veya ilan tarihinden önceki 2 yıl içinde TOEFL IBT 84, TOEFL CBT 221, TOEFL PBT 561, CAE C, FCE C, CPE C düzeyinde puan almış olması veya ilan tarihinden önceki 2 yıl içinde IELTS (Akademik) sınavından en az 5 puan almış olması zorunlu olacak. Başvurular 24 Mayıs 2012-8 Haziran 2012 tarihleri arasında saat 17.30’a kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’ne yapılacak.

Giriş sınavı sözlü olacak

Giriş sınavı sözlü olarak tek aşamalı yapılacak. Başvuruların alınmasının ardından KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilk 80 aday sınava katılmaya hak kazanacak. Giriş sınavı sonucunda, başarı sırasına göre 20 asil ve 4 yedek adayın sınavda başarılı olduğu kabul edilecek. Sınav Tarihi 25-28 Haziran 2012 tarihlerinde saat 09.30’da yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir