Balıkesir Elektromekanik'ten, 150 milyon liralık tesis

Yırcalı Grubuna ait Balıkesir Elektromekanik yeni tesislerini 24 Ekim'de hizmete açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Türkiye'nin en büyük trafo üreticisi ve ihracatçılarından Yırcalı Grubuna ait Balıkesir Elektromekanik Sanayii Tesisleri A.Ş (BEST), yeni tesisleri 24 Ekim'de hizmete açacak.

DEİK İcra Kurulu ve Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı da olan Rona Yırcalı, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) yeni tesisleri, Balıkesirli iş adamlarına gezdirerek bilgi verdi.

Yırcalı, Türkiye'nin en büyük trafo üreten tesisini Balıkesir'e kazandırmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, Balıkesir OSB'de 18 ay gibi kısa sürede kurulan BEST A.Ş'nin yeni tesisinin, Türkiyede 20 bin MVA trafo üretebilen tek fabrika unvanına sahip olduğunu kaydetti.

Dev tesiste, Türkiye'nin tek yüksek gerilim test alanının bulunduğunu anlatan Yırcalı, 115 bin metrekarelik alanda Türk mimar ve mühendislerinin katkılarıyla kurulan fabrikanın 150 milyon TL'ye mal olduğunu belirtti.

Yırcalı, ürettikleri trafoların testlerini de kendilerinin yaptığına dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Fabrikaya galoş ile giriliyor. Trafolar üretime hazırlanırken içerisine herhangi bir toz veya kıl parçası kaçmamasına dikkat ediliyor. Eğer toz veya küçük kıl parçası girerse, makine ihraç edildiği yerden sorun olarak geri dönüyor. Bunun için hijyene önem veriyoruz. Nakliyede sorun yaşamıyoruz. 350 tona kadar Türkiye'de yükler taşınıyor, 350 tondan üstü taşımalar için yurt dışından ekipler geliyor."

Balıkesir OSB'deki yeni tesisin ve Balıkesir Sanayi Odası ödül töreninin 24 Ekim'de gerçekleştirileceğini bildiren Yırcalı, "Açılış ve ödül törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak" dedi.