Bankalar Birliği, Sivas'ta toplanacak

Anadolu'ya açılma kararı alan TBB'nin yönetim kurulu toplantısı 27 Ağustos'ta yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin bölgelere olan yansımasını izlemek, illerin ekonomik potansiyelini daha iyi değerlendirmek, yöre girişimcilerinin ve müşterilerinin finansal sektörden ve bankalardan olan taleplerini değerlendirmek amacıyla Anadolu'ya açılma kararı alan Türkiye Bankalar Birliği'nin, ilk yönetim kurulu toplantısını Sivas'ta yapacağı kaydedildi.

27 Ağustos Çarşamba günü saat 14.30'da TSO'da Türkiye Bakanlar Birliği üyesi kamu ve özel 16 bankanın genel müdürü ile bir toplantı düzenleneceği, tüccar, sanayici ve iş adamlarının katılacağı toplantıda bankacılık sektörü ve Sivas ekonomisinin masaya yatırılacağı ifade edildi.

Toplantıya, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü H. Ersin Özince ile bankaların genel müdürleri ve yöneticilerinin katılacağı belirtildi.

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, sermayenin temsilcisi bankaların genel müdürlerini Sivas'ta ağırlamak ve odalarında gerçekleşecek olan toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Yıldırım, Sivas'ın finans alanındaki sıkıntılarını en yetkili kişilere ulaştırarak çözmeyi hedeflediklerini kaydetti.