”Bankalardan kar beklemiyoruz”

Bakan Yıldırım, bankalardan üretime, ticarete ve ihracata destek olmalarını beklerdiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZİNCAN - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kendilerinin ve Türk milletinin bankalardan kar beklemediğini belirterek, "Üretime, ticarete, ihracata destek olsunlar, milletimizi bu krizden kurtarmada onların da bir katkısı olsun" dedi.

Bakan Yıldırım, Erzincan'da düzenlenen "Girişimcilik, Kurumsallaşma ve Markalaşma Stratejileri" isimli panelin açılışında yaptığı konuşmada, Erzincan'da yatırım yapılması için bugün geniş çaplı bir toplantı düzenlendiğini belirterek, bu sayede kentin gelişeceğini söyledi.

Gelişmekte olan, kaynağı sınırlı ülkelerde en büyük ekonomik sorunun cari açık olduğunu dile getiren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cari açık olduğu zaman bankacılık sistemi reel sektöre kaynak aktarmayı ikinci planda ele alır ve kaynakları ülkenin borçlanma ihtiyacı için birinci derecede kullanmayı tercih eder. Bu, işin kolayıdır. Bir de ülkenin içinde bulunduğu durumun bir gereğidir. Yoksa bankalarımızın küresel mali krizde kriz yaşanırken birinci çeyrekte 15 katrilyon kar açıklamalarının başka bir izahı yoktur. Biz böyle bir kar beklemiyoruz. Onlardan Türk milleti de kar beklemiyor. Onlardan beklenen nedir? Üretime, ticarete, ihracata destek olsunlar, milletimizi bu krizden kurtarmada onların da bir katkısı olsun."

"Zenginleşme girişimci sayısına bağlı"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da panelde yaptığı konuşmada, bir ülkenin zenginleşmesinin girişimci sayısının artmasına bağlı olduğunu ifade ederek, Türkiye'de 1 milyon 300 bin erkek girişimci bulunduğunu ancak kadınların bu konuda yeterince destek görmediğini vurguladı.

Zengin olmak için kadınların girişimcilik konusunda özendirilmesi gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Zengin olmak istiyorsak iş gücü sayısını artıracağız. Bunun için kadınlarımız var, genç kızlarımızı teşvik ediyoruz. Zengin olmanın yolu buradan geçiyor" diye konuştu.