Başbakan, Memur-Sen heyetini kabul etti

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, görüşmede anayasa ile ilgili taleplerini dile getirildiklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekileri kabul etti.

Gündoğdu, Başbakanlık Merkez Binası'ndaki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'dan ilk taleplerinin "Türkiye'deki tüm toplum kesimlerinin düşüncesinin içinde barındıracak sivil, demokratik, çağdaş bir anayasa" olduğunu söyledi.

Kamu çalışanlarına yasayla toplu sözleşme hakkı verilmesi yönündeki isteklerini de Erdoğan'a ilettiklerini kaydeden Gündoğdu, yasadaki "çalışanlar" ifadesine işlerlik kazandırılmasını, işçi-memur ayrımının ortadan kaldırılmasını arzu ettiklerini bildirdi. Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın konuya çok sıcak yaklaştığını ve bu konuda elinden geleni yapacağını söylediğini belirtti.

Büyümenin çalışanları da yansıtılmasını talep ettiklerini belirten Gündoğdu, ayrıca ücretliler için vergi diliminden 5 puanlık indirim istediklerini kaydetti.

Kamu çalışanlarına ek ödemenin gündemde olduğunu hatırlatarak, bu konuda kamuoyuna yansıyan rakamlardan memnun olmadıklarını söyleyen Gündoğdu, 15 Ağustos itibariyle en az 100 YTL'den başlamak üzere bunun yaptığı işle orantılı olarak 150-200 YTL'ye çıkarılarak iyileştirme yapılmasını istedi. Gündoğdu, ocak ayında da yeni bir iyileştirme gerçekleştirilmesini ve 2010 yılında "eşit işe eşit ücret" ilkesinin tamamlanmasını önerdiklerini bildirdi.

Gündoğdu, eşleri çalışmayanlar için eş yardımının 120 YTL'ye çıkarılmasını, çocuk yardımının sınırlama olmaksızın en az 25 YTL olmak üzere bütün çocuklara verilmesini istediklerini kaydetti.

KEY ödemeleri ile ilgili konfederasyon temsilcilerinin de içinde yer aldığı bir komisyon kurulmasını istediklerini belirten Gündoğdu, 1987-1995 yılları arasında çalışma süreleri esas alınarak çalışanların KEY ödemelerinin bu komisyon tarafından tespit edilmesi önerisini getirdiklerini kaydetti.

Ahmet Gündoğdu, görüşmelerde yöntem olarak diyaloğu benimsediklerini ifade ederek, eğer talepleri olumlu karşılanmazsa ve görüşmelerden memurları memnun edecek bir sonuç çıkmazsa, alanlara çıkabileceklerini bildirdi.