”Başbakan'ın sözü var”

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın kamu görevlilerine 2012 yılına kadar ek ödeme artışı sözü verdiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AYDIN  - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu görevlilerine 2012 yılına kadar ek ödeme artışı sözü verdiğini söyledi.

Gündoğdu, Memur-Sen Aydın İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ''söylem sendikacılığı'' yerine ayağı yere basan, makul taleplerle hizmet veren, akademik sendikacılık yapmayı yeğleyen Memur Sen'in çalışanın sesini ''masaya hakkıyla taşıdığını'' belirtti.

Bu yıl toplu görüşme masasına yüzde 5 6, ek ödeme olarak 40 40 TL ve eş, çocuk yardımı gibi sosyal fonları da içeren bir paketle gittiklerini ancak karşılarına, ''grevsiz, toplu sözleşmesiz sorunlu bir yasa ve krizi doğru okuyamayan bir Kamu İşveren Kurulu'nun çıktığını'' söyleyen Gündoğu, memurların 2002-2008 arasında yüzde 49,2 büyüyen Türkiye'den ''sadece enflasyona ezdirilmeyecek'' pay aldığını, refah payı almadığını anlattı.

Açıklanan Orta Vadeli Mali Programa uyulmasını beklediklerini kaydeden Gündoğu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Açıklanan Orta Vadeli Program'a göre, 2010 yılı enflasyonunun yüzde 5,3, büyümenin ise 3,5 olarak gerçekleşmesi hedefleniyor. Dolayısıyla kamu görevlilerine enflasyon artı büyümeden pay verilmesi durumunda, bizim de talebimiz olan Uzlaştırma Kurulu kararında yer alan yüzde 4 4'lük maaş zammı artışı yapılması doğru bir adım olacaktır.

Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu görevlilerine 2012 yılına kadar ek ödeme artışı yapılacağı sözü bulunmaktadır. Bu çerçevede, Memur-Sen olarak 2010 yılı için ek ödemelerde 30 30 TL artış yapılmasını istiyoruz.''