Basın Ödülleri sahiplerini buldu

Nezih Demirkent Basın Ödülleri için dün akşam Lütfi Kırdar'da tören düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Gazetemizin kurucusu ve Türk basınının duayen isimlerinden Nezih Demirkent'in anısını yaşatmak üzere yedi yıldır düzenlenen "Nezih Demirkent Basın Ödülleri" yarışması sonuçlandı.

Alanında başarılı olan gazetecileri ödüllendirmek ve Türk gazeteciliğinin gelişimine destek olmak amacıyla verilen ödüller dün akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Basın ve iş dünyasından çok sayıda ismin katıldığı gecede "Yerel Basın" ve "Yaygın Basın" kategorisinde iki ödül verildi. "Yerel Basın" ödülüne Batman merkezli Çağdaş Gazetesi'nde 22 Şubat 2008 günü yayınlanan "Ekonomi Bakanı'nın ablasına yeşil kart" başlıklı haberi ile Barış Aslan layık görüldü.

Seçici kurul Barış Aslan'ı; çelişkili bir durumu ortaya çıkarması, ülkemizde sosyal amaçlara yönelik kararların, aşırı değerlendirmeler ve disiplinsizlik nedeniyle maksadı aşan uygulamalara yönelmesini ve bunun toplumun iş yapma kültüründe olumsuz etkilerini öne çıkarması; yereli ilgilendirdiği kadar, ülke genelindeki gelişmeyi de etkileyen bir haber çalışmasına imza atması nedeniyle ödüle değer buldu.

"Yaygın Basın" alanında ise ödülü Referans Gazetesi'nde yayınlanan "Üç büyüklere forma reklamı verenlerin yarısı tarihe karıştı" başlıklı haberiyle Kenan Başaran aldı. Seçici kurul, araştırmaincelemeye dayalı haberinin; ülkemizdeki sosyoekonomik gelişmeyi yaratan eğilimleri; değişmenin hızını ve yönünü göstermesi; haberin arka planının ortaya çıkarılması için gerekli emeğin harcanması ve özenin gösterilmesi, toplumda iş yapan insanlara bilgi ve fikir vermesi, haberin bütünlüğüne dikkat edilmesindeki titizliği gibi nedenlerle Kenan Başaran'ın ödüllendirilmesine karar verdi.