Başkent'te PTT'den doğalgaz satışı başladı

Uygulama Pazartesi gününden itibaren Ankara'daki 96 PTT iş yerinde başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - PTT Genel Müdürlüğü ile Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş arasında imzalanan protokolle, Ankara'daki 96 PTT iş yerinde doğalgaz satışına başlandı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdür Vekili Harun Gündüz, PTT Genel Müdürlüğü Avrasya Lokali'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tural, burada yaptığı açıklamada, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş ile iş yerlerinde doğalgaz satışı yapılması konusunda Kasımda başlayan görüşmelerin ardından, altyapının oluşturulmasıyla bu hizmetin verilmeye başlandığını ifade etti.

Pilot uygulaması daha önceden başlayan doğalgaz satışının, Pazartesi gününden itibaren Ankara'daki 96 PTT iş yerinde yapıldığını belirten Tural, satış yapılan iş yeri sayısının bir hafta içinde 150'ye çıkacağını bildirdi. Tural, kısa süre içinde de Ankara'daki 211 PTT iş yerinde bu hizmetin verileceğini kaydetti.

Tural, PTT iş yerlerinden Kızılay, Ulus, Sincan ve Keçiören merkez şubelerinde her gün saat 23.00'e kadar doğalgaz satışı yapılacağını da bildirdi.

Harun Gündüz ise Ankaralılara daha iyi hizmet vermek ve doğalgaz satışı için şehir merkezinde oluşan yoğunlukları gidermek amacıyla PTT ile işbirliğine gittiklerini, vatandaşların Türkiye'nin herhangi bir yerinden PTT'nin online sistemiyle de doğalgaz borçlarını ödeyebileceklerini belirtti.

Gündüz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Kızılay metro istasyonunda PTT'ye 2 iş yeri tahsis ettiğini, buradaki banka şubelerinin ise doğalgaz işlemlerine devam edeceklerini söyledi.

Toplantının ardından Tural ve Gündüz, Ulus Merkez PTT'ye geçerek, yanında kartı bulunan iki basın mensubuna, 10 TL'lik doğalgaz hediye etti. Tural, vatandaşlarla PTT hizmetlerine ilişkin görüşlerini dinledi.

PTT'nin, gaz satışına başladığı semtler şöyle:

Ahmetler, Akyurt, Altındağ, Aşağı Ayrancı, Aydınlıkevler, Bahçelievler, Bakanlıklar, Balgat, Batıkent, Bilkent-Çayyolu, Cebeci, Çankaya, Çubuk, Demetevler, Dikmen, Emek, Eryaman, Etlik, Etimesgut, Gimat, Gölbaşı, Hasanoğlan, İskitler, Kavaklıdere, Kazan, Keçiören, Kızılay, Küçükesat, Maltepe, Mamak, Ostim, Pursaklar, Samanpazarı, Sıhhiye, Sincan, Siteler, Ulus, Yenimahalle.