Bayram öncesi 'merdiven altı' uyarısı

TSE Başkanı Korkmaz, bayram alışverişlerinde ürünlerde TSE markası aranması gerektiğini belirterek merdiven altı ürünlere karşı vatandaşları uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, bayram alışverişlerinde ucuz fiyatların tüketiciyi yanıltmaması gerektiğini belirterek, "Alışverişlerinizde mutlaka TSE markası arayın, son kullanma tarihlerini kontrol edin, düşük kaliteli, çok ucuza satılan 'merdiven altı' ürünleri tercih etmeyin" ifadelerini kullandı. 

Korkmaz, bayram alışverişlerine ilişkin yaptığı açıklamada, TSE'nin Türkiye'de gıda sektöründeki firmalara bin 744 belge verdiğini, bunların bin 422'sinin TSE Belgesi, 10'unun TSEK Belgesi ve 312'sinin de Helal Gıda Belgesi olduğunu bildirdi. 

TSE markasının kazanılması sürecini de anlatan Korkmaz, belgeli kuruluşların üretim yerleri ve ürünlerinin de yılda en az 1 kere denetlendiğini kaydetti. 

Korkmaz, TSE tarafından gıda sektörü için hazırlanan bin 342 adet standardın yürürlükte olduğunu belirterek, baklava, şeker, çikolata, lokum, kahve ve kolonya alırken dikkat edilmesi gereken hususların da bu standartlarda belirlendiğini ifade etti. 

Tüketicilerden, gıda maddesi alırken TSE markasına dikkat etmelerini isteyen Korkmaz, "Bayram alışverişlerinizde ucuz fiyatların sizi yanıltmasına izin vermeyin. Aldığınız ürünlerde mutlaka TSE markası arayın, son kullanma tarihlerini kontrol edin. Düşük kaliteli, çok ucuza satılan merdiven altı ürünleri almaktan kaçının. Unutmayın ki kalitenin bir maliyeti vardır ancak kalitesizliğin maliyeti daha yüksektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir