Bazı ürünlerin ithalatında KKDF kalktı!

Bazı ürünlerin vadeli ithalatında kaynak kullanımını destekleme fonu (KKDF) kesinti oranı sıfır olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bazı ürünlerin vadeli ithalatında kaynak kullanımını destekleme fonu (KKDF) kesinti oranı sıfır olarak belirlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen hafta açıkladığı pakette, yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF'nin yüzde 6'dan yüzde sıfıra indirileceğini ve sanayicinin girdi maliyetinin azaltılacağını söylemişti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, vadeli ithalatında KKDF kesinti oranı sıfır olarak belirlenen ürünler arasında; hayvansal ve bitkisel tarım ve gıda ürünler, tütün, metal cevheri, mineral yakıtlar ve yağlar, inorganik ve organik kimyasallar ve tıbbi müstahzarlar yer alıyor.

Listede ayrıca, gübre, boya ve uçucu yağlar, esans, yağlama müstahzarları, plastik, kauçuk, ham post ve deriler, ağaç ve ahşap eşya, kağıt, basılı kitap ve gazete, pamuk, alüminyum, kurşun, çinko ve bakırdan mamul eşyalar da bulunuyor.
              
Nükleer reaktör ithalatına sıfır KKDF kesintisi

Karar ekinde yer alan listede, nükleer reaktör, kazan, makineler, mekanik cihazlar ve aletler ile bunların aksam ve parçalarının ithalatında sıfır KKDF oranı uygulanması öngörülüyor.

Liste kapsamında, elektrikli cihazlar, demiryolu ve benzer hatlara ait taşıtlar, kurtarıcı, vinç, itfaiye gibi özel amaçlı taşıtlar, traktör ve kamyonet şasi ve parçaları, hava taşıtları ile gemi ithalatında da KKDF oranı sıfır olarak uygulanacak.