Best GSM: Zararı biz açıklamadık

Ermiş, Best GSM operatörünün 11 milyon dolar zarar bildirdiğine ilişkin haber üzerine açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Best Genel Müdürü Özcan Ermiş, Belarus'ta Turkcell'e ait Best GSM operatörünün 11 milyon dolar zarar açıkladığına ilişkin haberde yer alan 3 rakamın da kendileri tarafından açıklanmadığını söyledi.

Ermiş, Best GSM operatörünün 11 milyon dolar zarar açıkladığına ilişkin haber üzerine açıklamalarda bulundu. Haberde yer alan, Best'in ilk defa mali bilançosunun açıklandığı şeklindeki ifadenin doğru olmadığını, böyle bir açıklamanın ne Best ne de Turkcell tarafından yapıldığını belirten Ermiş, şöyle konuştu:

"İkinci olarak 400 milyon dolarlık yatırım konusu var. Tabii ki bir yatırım yapacağız ve Belarus'ta da Türkiye ve Ukrayna'da olduğumuz gibi iddialı olacağız ama 400 milyon dolarlık bir yatırım açıklamamız da olmadı."

Ermiş, kendilerinin, haberde geçen "Belarus şirketinin satın alınmasıyla ilgili anlaşmayı 1 Ocak 2008'de imzalamış olmaları halinde şirketin geçen sürede 5,4 milyon dolar kar etmiş olabileceği" şeklindeki açıklamayı da yapmadıklarını kaydetti. Özcan Ermiş, "Yine bu konuda bir açıklamamız yok. Bizim oradaki şirketin yüzde 80 hissesini almamız, çok uzun vadeli fizibilite sonucu ortaya çıkan bir şey" dedi. Best şirketinde çok iddialı olduklarını ve geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Ermiş, şirkette çok büyük gelişim olacağını dile getirdi. Ermiş, "Bu üç rakam da bizim tarafımızdan açıklanmadı" dedi.