Beyaz eşyada indirim uzatılabilir

Maliye Bakanı Ağbal, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerinin 30 Nisan'dan sonra sürebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Naci Ağbal, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indirimiyle ilgili olarak, "Bu iki sektör ekonomide dinamo, birçok sektörle ilgili. Bu yüzden gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada nisanın sonunda bu düzenleme süresi dolacak ama bakacağız, durumu değerlendireceğiz." dedi.

Vergi indirimlerinin ardından satışların yüzde 30 arttığını ifade eden Ağbal, "Şimdi müthiş olumlu bir atmosfer var. En son gelen rakamlar, beyaz eşyada geçen seneden bu seneye şubat-şubat dönemine göre satışlar yüzde 30'un üzerinde artmış. Ben aynı oranın mobilya sektöründe de olduğunu görüyorum. Dolayısıyla bu, piyasada bir hareketlenme getirdi, alışverişe bir canlılık getirdi. Bunu da dikkate alacağız." diye konuştu.

Beyaz eşyada KDV indirimi düşünmediklerini de belirten Ağbal, şöyle konuştu:

"Biz beyaz eşyada ÖTV'yi geçici süreyle, yani 30 Nisan'a kadar sıfırladık. Mobilya sektöründe ise KDV oranını 30 Nisan'a kadar yüzde 18'den 8'e indirdik. Dolayısıyla 30 Nisan tarihine kadar beyaz eşyada ÖTV yok, mobilyada da KDV yüzde 18'den 8'e indirildi. Bizim beyaz eşyada bir KDV indirimi gibi bir planımız söz konusu değil. İndirimlerle ilgili değerlendirme yaparız. Ama beyaz eşya için konuşacaksak sadece ÖTV, mobilya için konuşacaksak da sadece KDV."

Bu konularda ilginizi çekebilir