Bileşik endeks 29.700 direncini test etti

Borsa, stres testini geçemeyen tek büyük bankanın Regions Financial olacağı haberiyle alımlarını sürdürdü, haftayı 718 puan artıda kapadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - ABD'de stres testleriyle ilgili bekleyiş sürerken Avrupa'da borsalar yükseldi, dolar değer kaybetti.

Almanya'da IFO Endeksi'nin beklenenden yüksek gelmesiyle birlikte euronun dolar karşısında yükselişi sürdü ve parite 1.32'nin üzerine çıktı.

Yurtdışı piyasaların paralelinde artıda hareket eden Endeks ikinci seansta alıcılı seyir izlemeyi sürdüren İMKB 100 Endeksi en yüksek 29 bin 718 puanı gördü ve günü 29 bin 675 puan ile (yüzde 2.48) 718 puan artıda kapattı.

İngiltere'nin indirim için izlemeye alınmadığının açıklanması,stres testini geçemeyen tek büyük bankanın Regions Financial olacağının ortaya çıkması, dünya borsalarında yükseliş yaşanması İMKB'de alımların devam etmesine neden oldu.

ABD bankalarına uygulanan stres testine ilişkin açıklamalar beklenirken, 4 Mayıs tarihinde açıklanacak sonuçların piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacağı tahmin ediliyor.

ABD'de Mart ayında dayanıklı mal siparişleri yüzde 0,8 azaldı.

Endeks; 29700 olarak belirlenen direnci test etti. Hisse senetleri ortalama yüzde 2.48 değer kazanırken işlem hacmi 1.9 milyar TL oldu.

 

Dolar gevşedi Euro değer kazandı

Hafta içerisinde 1.66'lı seviyelere kadar yükselen dolar bugün 1.61'li seviyelerde işlem görüyor.

Bankalararası valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.6090/1.6140 TL düzeyinde yer aldı. Kapalıçarşıda ise dolar 1.6110 TL'den alıcı buldu. Öte yandan euro/dolar paritesi şu sıralar 1.3220 seviyesinde seyrediyor. İçerde ise euro 2.130 TL'de.

Hafta içerisinde 12.40 bandını gören gösterge faizde bugün daha dengeli görünüm etkili oldu. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin faizi günü yüzde 12.32 bileşikten kapatırken, pazartesiye valörlü işlemlerde alımlarla yüzde 12.26'e indi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.