Bileşik Endeks dar bantta sıkıştı

Gün içerisinde 400 puanlık bantta dalgalı seyir izleyen borsa 125 puan ekside kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsa haftanın ilk işlem gününde dengeli ve sıkışık görüntü çizdi. İMKB-100, günü 125 puan ve yüzde 0.36 değer kayıpla 34.690 puandan kapatırken, gün sonunda 1.7 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

İMKB hisse senetleri piyasasında bugün 400 puanlık bantta dalgalı seyir izlendi. Yurtdışı piyasalardaki artan satış baskısına karşın, içerde satışlar büyük ölçüde karşılandı. Aşağı yönlü seyirde en düşük 34.483 puanı test eden Bileşik Endeks, yukarı yönlü denemelerde ise 35.000 direnç bölgesini zorladı.

Para piyasasında da bugün düşük katılımlı yatay seyir izlendi. Gün içerisinde 1.55 TL seviyelerini zorlayan dolar, gün sonuna doğru 1.5450 TL düzeyinde yer aldı. Euro ise bugün 2.14 TL seviyesinde kaldı. Güne yükselişle başlayan faiz cephesinde yükseliş sınırlı kaldı. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz günü yüzde 12.83 seviyesinden kapattı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi kartı borçları için yeni bir ödeme planının uygulamaya konulacağını açıklarken, döviz geliri olmayan firmalara da kredi kullanma imkanı sağlanacağını açıkladı. Bununla birlikte yurtiçi piyasada en önemli beklenti ise ÖTV ve KDV indiriminin devam edip etmeyeceği.

Diğer yandan MB'nin yarınki faiz toplantısı da merak ediliyor. Piyasalarda ağırlıklı beklenti faizlerde 25 baz puan indirime gidileceği yönünde.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.