BİM, Fas'ta 250 mağaza açacak

BİM CEO'su Simons, 2008 yılında satışlarda yüzde 42'lik bir büyüme gösterdiklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - BİM Üst Yöneticisi (CEO) Jos Simons, bu yıl içinde ilk mağazayı açacakları Fas'ta yıl sonunda 40 mağazaya, 4-5 yıl sonra da, 250 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

BİM'in 2008 yılı performansı ve 2009 yılı beklentilerine ilişkin olarak Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Simons, küresel krizin perakende sektörünü de olumsuz etkilediğini, ancak bu etkinin gıda ve temel ürünlerde daha sınırlı olduğunu belirtti.

Simons, Türkiye'nin küresel krize karşı güçlü bankacılık ve finans sektörü ile 70 milyonu aşkın genç ve dinamik nüfusu gibi iki önemli avantajı bulunduğunu ifade etti.

Gıda perakendeciliğinde organize pazarın, genel pazar içinde yüzde 40'lık paya sahip olduğunu kaydeden Simons, bu oranın gelişmiş ekonomilerde yüzde 90 seviyesinde bulunmasının, bu konuda önemli bir potansiyele işaret ettiğini söyledi.

BİM olarak 2008 yılında satışlarda yüzde 42'lik bir büyüme gösterdiklerini ifade eden Simons, "BİM'in performansı bize açıkça gösteriyor ki BİM modeli kriz ve normal ekonomik büyüme dönemlerinde aynı şekilde çalışıyor. Bizim konseptimiz akıllı insanların konseptidir, yoksul insanların değil. Performansımız gösteriyor ki bu özelliğimiz daha fazla anlaşılıyor ve daha fazla tercih ediliyor" diye konuştu.

Jos Simons, soruları yanıtlarken, mağazalarına gelen yeni müşteri sayısında artış yaşandığına dikkati çekerek, "BİM'e yüzde 7-8 oranında yeni müşteri geliyor" dedi.

"Öncelikle Türkiye, sonra Fas"

Bu yılın nisan ayında Fas'ta ilk mağazalarının açılışını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Simons, şöyle konuştu:

"Öncelikle Türkiye, sonra Fas... Yabancı yatırımlarımızı adım adım gerçekleştireceğiz. Fas'ta yıl sonunda 40 mağazaya, 4-5 yıl sonra da 250 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2-3 yıl sonra, Fas'taki deneyimlerimizden ders aldıktan sonra bir sonraki adımımızı tartışacağız."

Simons, yurt dışına açılmada ilk olarak Fas'ı tercih etmelerinin nedeni konusunda, Fas'ın durumunu BİM'in ilk olarak açıldığı 15 yıl öncesinin Türkiye'sine benzettiklerini ve orada modern perakendenin başlangıç aşamasında olduğunu dile getirdi.