BMC'yi harcamayın

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Yorgancılar "Stratejik ve yerli marka olan BMC'yi, elimizde kaldı diye değerinin altında harcamayalım" temennisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TMSF'nin yönetimini devraldığı BMC'nin, değerinin altında satılmaması çağrısında bulundu.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, BMC'de yaşanan sıkıntılı sürecin ardından yönetimin Fon tarafından devralınmasının üzüntü verici olduğunu belirterek, "Ortadoğu ve Asya'nın en büyük tedarikçisi olma yolunda, pazarı hazır, stratejik ve yerli marka olan BMC'yi, 'elimizde kaldı' diye değerinin altında harcamayalım. Üretime devam ettirelim" görüşünü dile getirdi.
Yüzde 100 yerli sermayeli BMC'nin belediyelerin toplu taşıma araçları, hafif ticari araçlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Kirpi" olarak bilinen zırhlı araçlarına kadar katma değer üretimine çok önemli katkısının bulunduğunu kaydeden Yorgancılar, güçlü ekonomi hedefine yerli otomobil hedefini de ekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini belirtti.
Yorgancılar, "İçinizde bir babayiğit varsa, 'Ben yerli otomobili yapacağım' diyen varsa, gelin özel teşvik verelim" diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan da yerlileştirme kampanyalarında BMC'yi gözardı etmemelerini istedi.
Yüzde 100 yerli sermayeli ticari araç üreticisi BMC'nin üretimden çekilmesine müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yorgancılar, "Gerekirse, TMSF'nin işletiminde üretimine devam etmelidir" ifadelerini kullandı.