Boeing, Rize'de bilişim sınıfı yaptırdı

Merdivenli köyündeki Fuat Ergenç İlköğretim Okuluna yaptırılan bilişim teknolojileri sınıfı hizmete girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

RİZE - Boeing firması tarafından Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Merdivenli köyündeki Fuat Ergenç İlköğretim Okuluna yaptırılan tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı, törenle hizmete açıldı.

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, törende yaptığı konuşmada, firma olarak Türkiye'deki çocukların eğitimine, geleceklerinin şekillenmesine, iş hayatına ve hayata hazırlanmaları için katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Yaptırdıkları bilişim sınıfının okul için bir şeyleri değiştireceğini düşündüklerini ifade eden Pepin, bilişim sınıfından öğrencilerin dışında vatandaşların da yararlanabileceğini, kendilerinin her zaman yardımlarını sürdüreceklerini kaydetti.

Pepin, Türkiye genelinde 24 ilde 60'dan fazla sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını belirterek, "Boeing, ayrıca 7 senedir uzay kampı öğrencilerine burs sağlamaktadır. Desteklediğimiz okul yenilemeleri, bilişim teknolojileri sınıfları ile Boeing bugüne kadar 100 bin öğrenciye ulaştı" dedi.

Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Pazar Belediye Başkan Vekili İlhami Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşayan ile okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşların katıldığı törenin sonunda Yalçın, Pepin'e teşekkür plaketi verdi.

Rasim Çelik de bilişim sınıfının yaptırılmasında emeği olan Ankara Emniyet Müdürlüğü mensuplarından Yüksel Babal adına, babası emekli emniyet müdürü Kadir Babal'a plaket verdi.