Bolivya için süt tozu toptan alım talep ediliyor

Bolivyalı bir firma yağlı süt tozu ithal etmek istediklerini belirterek fiyat teklifi talep ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bolivya denize kıyısı olmayan bir ülke olduğundan, havayolu ile ya da Şili, Peru ve Arjantin limanlarından kara yolu ile yük taşımacılığı yapılmaktadır. Mevsimsel yağışlar, toprak kayması gibi nedenlerle kara yollarının geçici olarak kapanması ve liman trafiğindeki sıkışıklıklar sebebiyle hava yolu taşımacılığı tercih edilebilmektedir.

Bolivya’da ürünlerin dağıtımında en yaygın yöntem, yerel bir temsilci ile çalışmaktır. Bir acenta ya da distribütör atanması, sürdürülebilir bir pazar payı elde etmek isteyen firmalara tavsiye edilen en iyi yöntemdir. Ülkede bir şube açılması da diğer bir alternatiftir. Uluslararası şirketler malların dağıtımı açısından genellike La Paz, Cochabamba ve Santa Cruz civarında şube açmakta, diğer bölgelere yapılacak dağıtımda ise satış temsilcilerini görevlendirmektedir.

Türkiye ile Bolivya arasındaki ticaret yıllar itibarıyla incelendiğinde, 2007 ve 2016 yılları hariç Türkiye’nin ikili ticarette dış ticaret fazlası verdiği görülmektedir. 2016 yılında ihracatımız %6,2 azalarak 14,5 milyon Dolar olarak gerçekleşmiş, ithalatımız ise %1.836 artarak 18,2 milyon Dolar olmuştur.

Ülkenin 2015 yılı ihracatının yaklaşık yarısı (%42,4) petrol gazlarından oluşmaktadır. Çinko (%9,7), altın (%8,1), kıymetli metal (%6,6), soya küspesi (%5,7), ham petrol (%2,2) ve soya yağı (%2,8) Bolivya’nın ihraç ettiği diğer başlıca ürünlerdir. Tarım ve gıda ürünlerinin Bolivya’nın ihracatındaki payı ise %14’dür.

Bolivyalı bir firma yağlı süt tozu ithal etmek istediklerini belirterek FOB Hamburg ve CIF Arica-Şili olmak üzere 2 alternatif fiyat teklifi talep ettiklerini beyan etmiştir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Sir,
We are interested in buying skimmed milk powder.
Please provide us with more information, Origin, Price, capacity.
Please quote your price FOB Hamburg and CIF Arica (Chile)
Thank you very much.
Regards
Liam ****

https://turkishexporter.net/en/Leads/350163_milk-powder-inquiry-from-bolivia

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir