Bonus Trink, Romanya'da

Garanti Bank International müşterileri 20 euroya kadar olan ödemeleri yalnızca bir dokunuşla yapılabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, MasterCard PayPass altyapısına sahip temassız kredi kartı Bonus Trink'i, Romanya'da tüketicilerin kullanımına sundu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, Romanya'da Garanti Bank International müşterilerinin sahip olabildiği Bonus Trink'le, temassız okuyucuların bulunduğu her noktada, 20 Euro'ya kadar olan ödemelerin, yalnızca bir dokunuşla şifresiz, imzasız, güvenle ve hızla yapılabildiği kaydedildi.

Garanti Bankası'nın, Bonus Trink'i, Romanya'nın sanayi ve turizm açısından gelişmiş şehirleri Bükreş ve Braşov'da öncelikli olarak yaygınlaştırmayı hedeflediği vurgulanan açıklamada, Garanti'nin, kısa zamanda Bonus Trink Sticker ile Bonus Trink Anahtarlığı da Romanya'da kullanıma sunacağı duyuruldu.

Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Bonus Trink'in, temassız ödeme konusunda sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da öncü ve en inovatif ürünü olduğunu savunarak, bugüne kadar dünyada birçok bankaya örnek olan ve ilham veren Bonus Trink'le Romanya'da da temassız ödemeyi başlatmaktan çok mutlu olduklarını belirtti.

Mehmet Sezgin, şunları kaydetti:

"Temassız ödemeyi Romanya'da hızla yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle, tıpkı Türkiye'de olduğu gibi fast-food'lar, kitapçılar ve süpermarketler gibi bozuk para kullanımının yoğun olduğu işyerlerinin yanı sıra şehir içi ulaşıma da girerek yine bir ilke imza atacağız."

İstanbul'da deniz otobüsü, taksi ve deniz motorlarında da geçerli olan Bonus Trink, Çanakkale, Ayvalık ve Samsun'daki belediye otobüslerinde, Eskişehir'de ise belediye otobüsleri, tramvay ve gezi teknelerinin dahil olduğu ulaşım ağında bilet yerine de kullanılabiliyor.

Kredi kartına yeni bir kullanım alanı yaratan Bonus Trink, kol saati, anahtarlık ve sticker formunda sunuluyor. Tüketiciler, 35 YTL altındaki alışverişlerini Bonus Trink'le bozuk para taşımak zorunda kalmadan yapabiliyor.