Borda 240 bin ton kapasiteli yeni tesis ihalesi

İhaleye, çoğunluğunu yerli firmaların oluşturduğu 10'un üzerinde yerli-yabancı firma katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün yatırım programında yer alan Eskişehir-Kırka IV. Boraks Pentahidrat tesislerinin yapımına yönelik Ankara'da ihale yapıldı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Eskişehir-Kırka'da kurulması öngörülen tesislerin yapımına ilişkin ihalede tekliflerinin alınarak değerlendirme işlemlerine başlandığını söyledi. Yılmaz, ihaleye, çoğunluğunu yerli firmaların oluşturduğu 10'un üzerinde yerli-yabancı firma katıldığını belirtti. Yıllık üretim kapasitesi 240 bin ton olarak projelendirilen tesislerin işletmeye alınması halinde Türkiye'nin bor üretim kapasitesinin toplam 1 milyon ton düzeyine çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Yılmaz, tesislerin 30 ayda tamamlanarak işletmeye alınacağını söyledi.

Makine ve teçhizatının tamamı yerli üretimden karşılanacak olan bor tesislerin inşaatı için gerekli olan finansman öz kaynaklardan karşılanacak. İstihdama da önemli katkı sağlayacak olan Eskişehir-Kırka'daki yeni bor tesisleri ihracata yönelik üretim yapacak. Türkiye'nin bor ihracatı halen Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait ve yıllık kapasiteleri 160'şar bin ton olan üç ayrı bor tesisinden karşılanıyor.