Borsa 47 binin altında, dolar 1.50'yi aştı

Bakan Babacan'ın IMF'ye ilişkin değerlendirmelerinin satışları hızlandırdığı belirtiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kar satışlarının ağırlık kazandığı borsada endeks 46.736 puana kadar geriledi. Kapanışı bin 113 puan düşüşle 46.959 puandan yapan piyasada hisse senetleri ortalama yüzde 2.3 değer kaybederken işlem hacmi 3.13 milyar TL oldu.

Yurtdışı piyasalarda temkinli duruş devam ederken, yurtiçinde kar satışları ikinci seansta hızlandı. Uzmanlar, satışların artmasında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın IMF’ye yönelik değerlendirmelerinin de etkili olduğunu belirtiyor.

Babacan'ın IMF'ye yönelik açıklamalarında şu ifadeler yer almıştı: "Bugünkü ortamda olmazsa olmaz noktasında değilsek de, IMF ile yapılacak anlaşma Türkiye ile alakalı güveni bir miktar daha artıracaktır ama tek başına hiçbir zaman yeterli değildir. Öncelikle Türkiye'nin neyi yapacağı, neyi yapamayacağı önemlidir. Yani ortaya konacak program hepsinden daha önemlidir."

Öte yandan bgün Almanya Ağustos ayı IFO endeksi beklentilerin üzerinde 90.5 olarak açıklandı. ABD'de Temmuz ayında dayanıklı mal siparişleri de beklentilerin üzerinde yüzde 4,9 gelirken Ticaret Bakanlığı, dayanıklı mal siparişlerinin geçen ay son 2 yıl içinde kaydedilen en büyük miktarda artış gösterdiğini açıkladı. Buna karşın yurtdışı piyasalardaki kararsız görünüm etkisini sürdürüyor.

Dolar 1.50'nin üzerinde

Uluslar arası piyasada euro/dolar 1.43 seviyesinde zorlandı ve 1.42 seviyelerine doğru çekildi. Yurtiçinde ise dolar gün sonuna doğru 1.50 liranın üzerine çıktı. Bankalararası piyasada valörlü işlemlerde dolar 1.5020- 1.5050 TL aralığında işlem gördü. Serbest piyasada euro ise 2.14 liradan el değiştirdi.

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi satışlarla yüzde 9.74 seviyesinden kapandı. Gösterge tahvilin bileşik faizi yarına valörlü işlemlerde yüzde 9.76 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.