Borsa ilk seansta hafifçe geriledi

Piyasaların gözü, ABD'den gelecek faiz kararında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satışların ardından bir miktar tepki alımı ile karşılaştı.

Güne 43,330 puan ile başladıktan sonra satışlarla 42,500 bölgesine yönelen Ulusal 100 Endeksi, tepki alımları ile 43,000 seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Endeks, ilk seansı yüzde 0.47'lik veya 204.87 puan düşüşle 43,054.50 puan seviyesinden tamamladı.

Dün ABD'de düşen petrol fiyatlarının enerji hisselerinde satışlara yol açması ve çekirdek PCE deflatörünün de beklentiler üzerinde gelmesinin etkisiyle endeksler düşüş yönünde kapandı. Bu sabah Asya borsalarında yatay-aşağı yönlü kapanışların ardından Avrupa borsaları ile vadeli ABD endeks kontratlarında pozitif bir görünüm sergilenmesi ve alternatif piyasalardaki olumlu seyir, beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarının İMKB üzerinde yarattığı satış baskısını bir miktar sınırladı.

Bugün ABD'de TSİ 17:00’de ISM hizmet endeksi verisi açıklanacak. ABD'de bugün açıklanacak karlar arasında Cisco Systems, Duke Energy, P&G ve News Corp rakamları yakından takip edilecek. Rakamların, piyasalar kapandıktan sonra gelmesi bekleniyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in bugün TSİ 21:15'te açıklanacak faiz kararı ve kararın ardından yapacağı açıklamalar piyasalarda merakla bekleniyor. Beklentiler, bankanın faizi değiştirmeyeceği yönünde.