Borsa satışları karşıladı, endeks yüzde 0.8 prim yaptı

Gün içerisinde en yüksek 47.255 puanı test eden endeks, 47 binin üzerinde tutunmakta zorlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Çin'deki toparlanmanın etkisiyle alımlarla açılan ve ardından gelen satışlarla 46.202 puana kadar gerileyen endeks, ikinci seansta tepki alımlarıyla yeniden yükseldi. İMKB günü 384 puan artışla 46.935 puandan kapatırken hisse senetleri ortalama yüzde 0.8 değer kazandı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi 1.8 milyar TL oldu.

Euro Bölgesi'nde ağustosta imalat sektörü PMI 48.2 olarak açıklandı.

Gün içerisinde ABD futureları karışık bir seyir izlerken Avrupa endeksleri ekside işlem gördü. İngiltere'de ağustos ayı imalat sektörü PMI endeksi 49.7 olarak açıklandı. Verinin beklentilerden düşük açıklanması olumsuz algılandı. Yurtdışında yaşanan olumsuz hava ilk seansta İMKB'ye de satış getirdi.

Yaşanan geri çekilmelerle gün ortasında yüzde 1'den fazla değer kaybeden Avrupa endeksleri ABD endekslerinin artıda açılmasının etkisiyle bir miktar toparlandı.

Öte yandan ABD'de Bekleyen Konut Satışları yüzde artı 3.2 olarak açıklanırken, İnşaat Harcamaları verileri yüzde eksi 0.2 olarak açıklandı.

Piyasaların takibe aldığı önemli verilerden olan ABD'de ağustosta ISM imalat göstergesi beklentilerin üzerinde 52.9 olarak açıklandı. Ağustos ayı ISM İmalat Endeksi verisinin 50.7 seviyesinde gelmesi bekleniyordu.

Dolar dar bantta sıkıştı

Güne 1.50 TL seviyesinin altında başlayan dolar, yurtdışına da bağlı olarak yönünü yukarı çevirdi. Günlerdir 1.49 - 1.50 bandında işlem gören dolar gün sonunda Kapalıçarşıda 1.5030 TL'den el değiştirdi. Bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.5000 - 1.5045 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.4311 seviyesinde işlem görürken Dolar/Yen 93.22 düzeyinde işlem gördü. Yurtiçinde ise Euro gün sonunda 2.1510 TL seviyesinden el değiştirdi.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda, 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz günü yüzde 9,73 seviyesinden kapatırken yarına valörlü işlemlerde faiz yüzde 9.77 seviyesinden geçildi. Gösterge faiz dün yüzde 9.67 bileşik seviyesinden günün tamamlamıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.