Borsa yatay seyre girdi, gözler ABD verilerinde

Güne volatilite havasında başlayan Endeks yataya döndü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İlk seansta hızlı çıkış ve inişler yaşayan Bileşik Endeks seans sonuna doğru tepki alımlarıyla yatay bir görünüm sergiledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, ilk seansı 271 puan ekside  32.571 puandan kapadı. Açılışın ardından gelen baskın kar satışlarıyla 31.958 puana kadar gerileyen Endekste seans sonunda 1.4 milyar işlem hacmi gerçekleşti.

ABD borsalarının kapanışından sonra açıklanan stres testi sonucunda teste giren 19 bankanın 10'una olası olumsuz senaryonun gerçekleşme ihtimaline karşılık beklendiği gibi 74.6 milyar dolarlık ek kaynak gerektiğinin ortaya çıkması ve kararın sürpriz nitelikte olmaması piyasalar üzerinde sınırlı etki yarattı. Bugün ABD futureları ve yurt dışı piyasalar artıda yatay bir görünüm sergiliyor. Temkinli görünüme ABD'de bugün TSİ15:30'da açıklanacak aylık işsizlik ve tarım dışı verimlilik verileri neden oluyor.

Yurt içi piyasalar ise dün gelen kar satışlarının yankıları ve yurt dışı piyasalarının etkisinde. IMF beklentileri devam ediyor. Uzmanlar günün ikinci yarısında gelecek olan ABD tarım dışı istihdam verilerinin de piyasalarda volatiliteyi arttırabileceğine dikkat çekiyorlar.

Endekste; 33.000-33.300-33.500-33.800 destekler ve 34.100-34.500-35.000 dirençler olarak izleniyor.

Faiz ve dolar sakin

Tahvil-bono cephesinde MB'nin 14 Mayıs'ta faizi düşüreceği beklentisiyle alıcılı seyir devam etti. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz dünü 11.59 seviyesinde kapattı. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz satışlarla 11.85 düzeyine çıktı.

Güne 1.55'li seviyelerden başlayan dolarda sakin hava seyrini koruyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5550/1.5590 TL düzeyinde. Öte yandan uluslararası piyasada euro/dolar 1.34 seviyesinde seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.