Borsa yatay seyrediyor

Piyasalar TSİ 15:30'da açıklanacak ABD ekim ayı istihdam rakamlarını bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Güne hafif gevşemeyle başlayan İMKB sınırlı tepki alımlarının ardından yatay seyre döndü. Piyasalar, ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verilerine odaklandı.

Açılışta 27.204 puana gevşedikten sonra bir miktar tepki ile ancak 27559 puana kadar yükselebilen Bileşik Endeks, 27300-27500 aralığında yatay seyre girdi.   

Dün ABD borsalarında bir gün önce yaşanan yüzde 5'in üzerindeki düşüşün ardından dün de şirketlerden gelen olumsuzhaberler ve ABD verilerinin resesyon ve kar daralması endişelerini artırır nitelikte gelmesi nedeniyle yüzde 5 oranında değer kaybı yaşanması, volatilite endeksindeki yükseliş ve bu sabah, Asya borsalarında Toyota'nın yıllık kar beklentisinde yarıdan fazla düşüş öngörmesi sonrasında artan kayıplar İMKB'ninsatıcılı açılışında etkili oldu.   

Avrupa borsaları ve ABD vadeli kontratlarındaki toparlanmaçabasının İMKB'ye sınırlı bir şekilde yansıdığı gözleniyor.    Piyasalarda gözler ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak Ekim ayı istihdam verileri rakamı bekleniyor. Bugün ayrıca Ford Motor ve General Motors'dan ABD borsalarının açılışı öncesinde gelecek üçüncü çeyrek kar rakamları açıklanacak.