Borsa, yurtdışı etkisinde yatay

Endeks, ilk seansta 46 puan yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), satıcılı açılışın ardından bir miktar tepki alımı ile karşılaştı.

Açılışta gelen bir miktar satışla 41,500 bölgesine yönelen ve en düşük 41,584 puanı gören endeks, alımlarla 42,000 bölgesinin üzerine çıktı. Ulusal 100 Endeksi ilk seansı 46.44 puan veya yüzde 0.11'lik artışla 42,122.29 puandan tamamladı. Birinci seansta işlem hacmi 583.594.060 YTL olarak  gerçekleşti.

Dün ABD borsaları değişik sektörlerden gelen farklı açıklamalar nedeniyle yönünü belirlemekte zorluk çekti. Freddie Mac'in zarar etmesi ve temettüsünü azaltması düşüş yönünde harekete yol açarken, petrol fiyatlarında düşüş yaşanması, bono garantörü Ambac'ın rakamları, Cisco Systems'den gelen olumlu açıklamalar ve Microsoft'un 20 milyar dolara kadar hisse geri alımı yapabileceğine ilişkin öngörüler kapanışın yukarıda olmasına neden oldu.

ABD piyasalarının kapanışının ardından AIG'in mali tablosunun olumsuz gelmesi, bu sabah Asya borsalarında  düşüşler gözlenmesi, vadeli ABD endeks kontratlarının negatif bölgede bulunması ve Avrupa borsalarının güne düşüşle başlayacağı beklentisi İMKB'de satıcılı açılışa neden olurken, Avrupa borsalarında gözlenen yükselişler yurtiçinde de bir miktar tepki hareketine neden oldu.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile İngiltere Merkez  Bankası (BOE) toplantı sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Bugün ayrıca ABD'de TSİ 15:30'da haftalık işsizlik başvuruları verisi ile TSİ 17:00'de bekleyen ev satışları rakamları piyasalar açısından önemli bulunuyor.