Borsada çıkış sürüyor, dolar ve faiz aşağı yönlü

Enflasyondaki keskin düşüşün ardından gösterge faiz yüzde 12'nin altını gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Yurtiçi piyasada olumlu görünüm korunuyor. Yükseliş trendine devam eden borsa 32.500 direnç bölgesini zorlarken, enflasyondaki düşüşün de etkisiyle faiz ve dolar güne gevşeme eğilimiyle başladı.

ABD'de konut satışlarının beklenenden iyi gelmesi moralli havaya katkı yaptı. Global piyasalarda artan risk iştahıyla yurtiçi piyasa da olumlu görünüm sergiliyor. Nisan ayı enflasyonunun beklentilerin altında kalması para piyasasında aşağı yönlü hareketi getirdi. Hisse senetleri piyasasında ise yükseliş trendi devam ediyor. Güne yükselişle başlayan borsa 32.651 puanı test etti. En düşük 32.392 puanı gören Bileşik Endeks saat 10:30 itibariyle 32.587 (+416) puanda yer alıyor.

Yurtdışı piyasada gözler perşembe günü açıklanması beklenen stres testi sonuçlarına çevrilmiş durumda. ABD'li kaynaklar 19 bankaya yapılan stres testlerinde, 10 bankanın daha fazla sermayeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Yurtiçinde ise IMF anlaşmasının sonucu bekleniyor.

Faiz yüzde 12'nin de altında

Enflasyondaki keskin düşüş sonrası Merkez Bankası'nın en az 75 baz puanlık bir indirime gideceği beklentisi artarken, gösterge faiz tarihi düşük seviyelere geldi. Güne alıcılı başlayan piyasada yüzde 11.97 seviyesine kadar inen 2 Şubat 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz şu sıra yüzde 12.02 seviyesinde yer alıyor. Bu arada dün 12 aylık iskontolu tahvil ihalesi düzenleyen Hazine, bugün de gösterge tahvilin ve 2 Nisan 2014 vadeli senedin yeniden ihracını yapacak.

Dolar 1.56-1.57 TL bandında

Risk iştahındaki artışa paralel güne gevşeme eğilimiyle başlayan dolar bugün 1.56 destek seviyesini test etti. Bankalararası piyasada dolar en iyi alış/satış şu sıra 1.5665/1.5685 TL seviyesinde. Euro dolar paritesi 1.33 düzeyinde seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.