Borsada satışlar ağırlık kazandı

Endeks, son günü ekside kapattı; haftalık bazda ise yüzde 5'e varan yükseliş yaşadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsada haftanın son işlem günü satışlar ağırlık kazandı. Ulusal-100 Endeks, günü 228 puan ve yüzde 0.87 değer kayıpla 25.934 puandan tamamladı. Gün sonunda 885.1 milyon TL'lik işlem hacmi oluştu. Bu arada endeks, haftalık bazda ise yüzde 4.65 değer kazanmış oldu.

ABD ekonomisi 4. çeyrekte yüzde 3.8 daraldı. 1982 yılından bu yana çeyrek bazda en kötü büyüme performansı sergilenmesine karşın, açıklanan veri beklenenden olumlu geldi. Piyasaların beklentisi yüzde 5 civarında daralma idi. TSİ 15:30'da açıklanan veri sonrası kararsız görüntü çizen borsalarda toparlanma çabası ise yeterli desteği bulamadı. Yurtdışı endeksler artıda kalmakta zorlanırken, 26.122 puana kadar çıkan İMKB'de de yukarı yönlü hareket sınırlı kaldı.

Yurtdışında ABD'nin 'canlandırma paketi'nin sonucu bekleniyor. Özellikle bankaları destekleme konusunda nasıl bir yol izleneceği merak edilirken, 819 milyar dolarlık paketin hafta içerisinde Senato'da oylanması bekleniyor. Yurtiçinde ise en önemli beklenti IMF programına yönelik gelişmeler.

Dolar dünün üzerinde kaldı

Dün yurtdışındaki talebe rağmen sakinliğini koruyan dolarda bugün sert olmamakla birlikte yukarı yönlü hareket görüldü. Öğleden sonra gelen küçük çaplı satışla dolarda dengeli seyre geçilse de satış fiyatı dünün üzerinde kaldı. Interbank işlemlerde bugün ağırlıklı olarak 1.63-1.65 bandında hareket eden dolar, kapalıçarşıda 1.6350 TL'den alıcı buldu. Euro ise 2.1090 TL ile dünün altında alıcı buldu.

Tahvil-bono cephesinde ise sakin hava korundu.3 Kasım 2010 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 15.11 bileşik seviyesinden kapanırken, pazartesine valörlü işlemlerde yüzde 15.16 seviyesine gelindi.