Boyner ve Akbank'tan bol ödüllü kart: ”fish”

Boyner, "Ürünümüz, gerçekten piyasayı şaşırtacak, tüm taşları yerinden oynatacak çok özel bir kart" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Kredi kartı piyasasına iddialı bir kart daha girdi. Akbank ve Boyner, cömert kart olarak nitelendirilen "Fish"i tanıttı.

Bonyer Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, kart pazarında yeni 10 yılın "devrimini" gerçekleştirmenin ve yeni bir söz söylemenin zamanının geldiğini belirterek, "Ürünümüz, gerçekten piyasayı şaşırtacak, tüm taşları yerinden oynatacak çok özel bir kart... Akbank ve Boyner mucize yarattı. Türkiye'de ve dünyada bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

İlk yıl kart ücretini kaldırdıklarını ve ilk kullanım için 75-150 YTL arasında hediye çeki koyduklarını anlatan Boyner, piyasadaki kredi kartlarının mevcut tüm özelliklerini taşıyan Fish'in, her gün, her hafta, her ay ve her yıl hediye veren özelliği olduğunu söyledi.

Her gün verilen hediyeler arasında seyahat, home office, haftalık çekilişlerde araba, aylık çekilişlerde BMW Land Lover'ın yer aldığını, yılbaşında ise 1 kişiye 1 milyon YTL'ye yakın değerde 4 1 ev, bir motor yat ve Range Rover vereceklerini kaydeden Boyner, Fish sahiplerine her 10 YTL'lik harcama için bir çekiliş hakkı vereceklerini, dolayısıyla 10 YTL'lik alışveriş için 10, 100, 1.000, 10.000, 100.000 misline kadar hediye dağıtacaklarını anlattı. Boyner, Boyner Grubu mağazalarında ise müşterilere iki kat çekiliş hakkı verileceğini aktardı.

Boyner, bedava 6 aylık alışveriş ve buzdolabı gibi ürünlerde belli limitlerin olduğunu söyledi.

Yakın zamanda Boyner Grubu mağazalarının yanı sıra yeni firmaların da üye iş yeri olarak katılabileceğini belirten Cem Boyner, "Fish'te en önemli fark, az da harcasanız çok da harcasanız her 10 YTL için bin misline kadar ödül verilebiliyor olması. Çok harcayan, az harcayan kavramı yok. 10 YTL yeter" diye konuştu.

"Fish, yılda milyonlarca YTL'lik ödül dağıtacak"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cem Boyner, "çok cömert" bir kart olan Fish'in yılda milyonlarca YTL'lik ödül dağıtacağını söyledi.

Öncelikle Boyner'in 2,5 milyon müşterisine bu kredi kartını kazandırmayı istediklerini, kısa vadeli hedeflerinin kendi müşterileri olduğunu belirten Cem Boyner, Türkiye'de kredi kartı yorgunu, elindeki kredi kartından daha fazla isteyen bir müşteri kitlesi bulunduğunu ve bunların yeni bir şey için gözünü dışarıya çevirdiğini söyledi.

Kartları, 15 Eylül pazartesi gününden itibaren vermeye başlayacaklarını, 23 Eylül'de ise ilk çekilişi yapacaklarını ve ekim ayından itibaren de televizyon programlarında her akşam dağıtacakları ödülleri yayınlayacaklarını kaydeden Boyner, "One"ın projenin kod adı olduğunu, Fish'in ise marka adını oluşturduğunu kaydetti.

Cem Boyner, Fish isminin balıktan çıktığını aktararak, "İsmiyle paralel olarak, kısmet, bereket, nasip..." dedi.

"Devrim yaratacak bir proje"

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de, 5-6 ay önce ipuçlarını paylaştıkları kredi kartıyla "sektörde devrim yapacak bir projeye imza atıldığını" söyledi.

Dinçer, gazetecilerin soruları üzerine, önümüzdeki dönemde projeye değişik kuruluşların da katılabileceğini, bununla ilgili görüşmelerin sürdüğünü, Carrefour ile ayrı bir programın söz konusu olacağını ifade etti.Dünyada finansal sektördeki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine de Dinçer, Türkiye olarak olumlu baktıklarını, ikinci çeyrekte biraz durgunluk olsa da uzun vadede toparlanacağına inandıklarını dile getirdi.

"Taklit edilemeyecek"

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul da, Boyner grubu ile işbirliğinin, bankanın büyüme stratejisi yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kurtul, Fish'in Türkiye'de kredi kartı piyasasına büyük canlılık ve yenilik getireceğini ifade ederek, 40 milyonu kredi kartı 60 milyonu banka kartı olmak üzere toplam 100 milyon kartın bulunduğu Türkiye'de 20 milyon da kredi kartı müşterisinin söz konusu olduğunu hatırlattı.Bankanın dinamik piyasada büyümek istediğine işaret eden Kurtul, "Biz, Fish ile dört dörtlük bir kredi kartı yarattığımızı düşünüyoruz. Bu, birçok ürün ve hizmeti içinde barındıran bir devrim. Fish ile artık kuralları değiştiriyoruz" diye konuştu.

Fish'in sektörde taklit edilmeye çalışılabileceğini ancak taklit edilemeyeceğini ifade eden Kurtul, ortaya çıkardıkları farklı ürünün, pazar payını "müthiş" etkileyeceğini söyledi.