Bursalı iş adamlarına göre ortam yatırıma uygun değil

BTSO'nun anketine göre üyelerin yüzde 50,2'si girişim ortamını uygun bulmuyor, yüzde 58,6'sı yeni yatırım yapmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) üç aylık periyotlarla gerçekleştirdiği 'Girişimci Güven Endeksi' anketinin Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Ankete göre, Bursalı iş adamlarının yüzde 50,2'si girişim ortamını uygun bulmazken, yüzde 58,6'sı yeni yatırım yapmayacağını bildirdi.

Ankete, BTSO'ya kayıtlı 203 işletme sahibi katıldı. Görüş bildiren işletme sahiplerinin yüzde 23,2'si tekstil ve konfeksiyon, yüzde 19,2'si inşaat ve yapı sektörü, yüzde 15,3'ü gıda-tarım, yüzde 12,8'i otomotiv, yüzde 9,9'u makine ve metal sektörü, yüzde 15,4'ü de diğer sektörlerde faaliyet gösteriyor.

"Ülkenin bugünkü ekonomik şartlarını değerlendirdiğinizde, girişim ortamını nasıl buluyorsunuz?"sorusuna katılımcıların yüzde 28,1'i "Uygun", yüzde 50,2'si "Uygun değil", yüzde 21,7'si de "Kararsızım" yanıtını verdi.

İş adamları, "Ülkenin bugünkü ekonomik şartlarını değerlendirdiğinizde, halihazırdaki işletmenizi kurar mıydınız?" sorusuna karşılık, yüzde 41,4 "evet", yüzde 51,7 "hayır", yüzde 6,9 "kararsızım" yönünde görüş bildirdi.

"Ülkenin bugünkü ekonomik şartlarını değerlendirdiğinizde, bugün itibariyle yeni bir girişim yapar mısınız?" şeklindeki soruyu ise katılımcıların yüzde 35,5'i "evet", yüzde 58,6'sı "hayır", yüzde 5,9'u da "kararsızım" diye yanıtladı.

Anket sonuçlarından elde edilen verilerle oluşturulan Temmuz ayı "Girişimci Güven Endeksi", yüzde 76,4 olarak hesaplandı. Bir önceki endeks (Nisan ayı) yüzde 40,8 olarak hesaplanmıştı.