Büyük Samsun Oteli'nin satışına katılımcılar gelmedi

Şartname alan 2 firma satış ihalesine gelmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

SAMSUN - Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Büyük Samsun Oteli'nin satış ihalesi, katılımcı olmaması nedeniyle ertelendi.

Büyük Samsun Oteli'nin 30 milyon 854 bin TL bedelle satışa çıkarılması ihalesi İl Encümeni Toplantı Salonu'nda yapıldı. İki firmanın şartname aldığı belirtilen ihaleye, katılımcı olmadı.

Bunun üzerine ihalenin ertelendiğini açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun'un ortak değeri olan Büyük Samsun Oteli'nin yeniden Samsun'a kazandırılması için İl Özel İdaresi'nin yoğun çabaları sonucu ihaleye çıkıldığını söyledi.

Satışın önünde hiç bir hukuki engel ve kısıtlama bulunmadığını, satış şartlarıyla ilgili idarenin gereken kolaylığı sağladığını ifade eden Karanfil, "Buna rağmen otelin satış ihalesi ve dolayısıyla Samsun'a kazandırılması gerçekleştirilememiştir" dedi.

Eski müstecirin, satış ihalesini engelleme çabaları bulunduğunu savunan Karanfil, "Alıcıları etkilemeye, ihale sürecini baltalamaya yönelik çabalar olduğu, bugünkü satış ihalesinde bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Eski müstecirin otelin Samsun'a kazandırılmasına dair çabaları ile ihalenin engellenmesi, sabote edilmesine dönük tüm yayınlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" diye konuştu.

 İl Özel İdaresi'nin Büyük Samsun Oteli'nin satışı ve Samsun'a kazandırılması konusunda ısrarlı olduğunu vurgulayan Karanfil, bu amaçla satış işlemine devam edileceğini, bununla ilgili tarih ve satış şartlarının önümüzdeki hafta içinde kamuoyuna duyurulacağını da bildirdi.

Büyük Samsun Oteli, yaklaşık 2 yıl önce kiracı ile yaşanan problemler sonucu icra yoluyla tahliye edilmişti.

Bu gelişme sonrasında kiracı durumunda bulunan Kuraş A.Ş. konuyla ilgili yargıya başvurmuş, bu davalardan bazıları sonuçlanırken bazılarının da halen devam ettiği belirtilmişti.

Otelin satışıyla ilgili ihaleye çıkılması üzerine ise Kuraş A.Ş. tarafından bazı yerel basın organlarına verilen ilanlarda, otelin yasal engeller nedeniyle satılamayacağı savunuluyordu.