Büyükekşi: Kalkınma programında inovasyon daha fazla yer alsın

TİM Başkanı Büyükekşi, "Girişimcilik politikalarımızı inovasyonla güçlendirelim. Kalkınma programlarımızda inovasyona daha fazla yer verelim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nın ikinci gününde konuştu.

Büyükekşi, TİM'in Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği etkinlikte şunları kaydetti:

"İnşallah, inovasyonla birlikte girişimcilik meşalesini de İstanbul'da yakacak, ülkemizi aydınlatacağız. İnsanoğlu, yeni bir şeyler yapmak için hep bir arayış içerisinde. Bu düsturla geçmişten bu yana sürekli olarak üretti, geliştirdi ve dönüştürdü. Hatalarından ders çıkardı. İhtiyaçları görerek, fırsatları yakalayarak bugünlere geldi. Japon elektronik devi Sony'nin genel müdürü, golf oynarken müzik dinlemek istedi. Firmanın mühendisleri, dünyanın ilk taşınabilir kasetçaları Walkman'i geliştirdi. İngiliz iş adamı Percy Shaw, aracıyla gece yol alıyordu. Yoldaki bir kedinin gözünden yansıyan ışık kaza yapmasını engelledi. Bugün kedigözü de dediğimiz reflektörleri geliştirdi"

Büyükekşi, artık sadece teknolojiyi takip etme ve kullanmanın yetmediğini anlatarak, "Teknolojiyi üretmeli, dünyaya satmalıyız. Bugün Endüstri 4.0 devrimini yaşıyoruz. Artık, üretimde insan gücü kadar sensör sayısı da önemli. Nesnelerin interneti için 2020'de tahminler şu şekilde; 1 trilyon sensör, 50 milyar cihazı birbirine bağlayacak. Artık gelişmenin, kalkınmanın temel dinamiği bu alanlarda. Daha ileri gidebilmenin yolu girişimcilikten, inovasyondan geçiyor" diye konuştu.

Büyükekşi, "Bugün bizlerle birlikte olan Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'dan bir talebimiz var. Girişimcilik politikalarımızı inovasyonla güçlendirelim. Kalkınma programlarımızda inovasyona daha fazla yer verelim" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir