Çağlayan: Altın hisse alabiliriz

Ekonomi Bakanı Çağlayan, "Yerli otomobil konusunda bir yatırımcı çıkarsa teşvik konusunu konuşmaya hazırız. Gerekirse devlet olarak altın hisse de alabiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil yatırımında teşvik konusunu konuşmaya hazır olduklarını, gerekirse devletin altın hisse ile süreçte yer alabileceğini söyledi.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen kongrede konuşan Çağlayan, "Yerli otomobil konusunda bir yatırımcı çıkarsa teşvik konusunu konuşmaya hazırız. Gerekirse devlet olarak altın hisse de alabiliriz" dedi.

Çağlayan, Türkiye'nin bir otomobilin yüzde 85'ini yapabilecek imkana sahip olduğunu belirterek, "Böyle bir ortamda ihtiyacımız olan tek şey biraz cesaret, biraz bu konuda maddi ve manevi duyguları birbirine yaklaştırarak ortaya çıkıp bu konuya ilgi göstermek gerekiyor" dedi.

"Hiç kimsenin bu sektörde bizim yapmayı hedeflediğimiz çalışmaları gölgelemeye hakkı yok" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

 "Her kim olursa olsun, altını çizerek ve bilhassa işaret ederek söylüyorum; hiçbir endişeniz olmasın Türkiye otomobil de üretecek, Türkiye uçağını da üretecek, jetini de üretecek, helikopterini de üretecek. Türkiye artık bunları yapacak yetkinliğe ve kendine özgüvene sahip."

Yerli otomobil üretimi konusunda hükümet olarak son derece kararlı olduklarını kaydeden Çağlayan, "Bunu yapacağız... Bu çağrıya uyan yerli-yabancı kim olursa olsun sizlerle özel teşvik konuşmaya da hazırız... O kadar karalıyız ki devlet olarak böyle bir yatırımın içinde altın hisseyle özel sektörümüzün yanında olmayı da aklımıza koyduk" dedi.