Çalıkbank, Aktif Bank oluyor

Yeniden yapılandırma sürecinde Çalıkbank'ın adı, "Aktif Bank" olarak değiştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye'de 1999 yılından bugüne kurumsal bankacılık faaliyetlerini sürdüren Çalıkbank'ın adı, "Aktif Bank" olarak değiştirilecek.

Banka adına Global Tanıtım firmasınca yapılan yazılı açıklamaya göre, yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde Çalıkbank'ın adının "Aktif Bank" olarak değiştirilmesine karar verildi.

Bankanın yeni logosu da "güven ve ekip çalışmasının gücüyle doldurulacak parantez" biçiminde belirlendi.

Aktif Bank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Önder Halisdemir de yaptığı açıklamada, bankacılık sektöründe yakın zamanda Aktif Bank ile birçok ilkin yaşanacağını belirterek, "Bireysel bankacılıkta ülkemizin ilk 'doğrudan bankacılık' markasını yaratıyoruz; müşterilerimizi şubelerimize çağırmak yerine, alışveriş nerede yapılıyor ve müşterilerimiz neredeyse biz orada olacağız" dedi.

Bankanın, yapılanma ajandasının yoğun olduğu 2007 yılında dahi müşteri sayısı ve çapraz satışlarda iki kat büyüdüğüne işaret eden Halisdemir, "Yeni ismimiz, güçlendirilmiş deneyimli kadromuz ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet anlayışımızla ve yeniliklerimizle müşterilerimizin bizi çok seveceği bir banka markası yaratıyoruz" dedi.

Kendi grubuna danışmanlık hizmeti de verecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Çalık Yatırım Bankası A.Ş.’ye iştirakleri ile dahil olduğu risk grubu arasındaki diğer finansal kuruluşlara operasyon, bilgi teknolojileri, organizasyon ve süreç yönetimi, kurumsal iletişim, insan kaynakları ve idari işler alanlarında destek ve danışmanlık hizmeti vermesi hususunda izin verilmesine karar verdi.

Konu ile ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.