Castrol'den ekonomik sürüş simülatörü

Türkiye'yi gezecek simülatörle kaza önleme ve yakıt ekonomisi bilinci oluşturulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Castrol, filolar için karayolu taşımacılığında maliyetleri ve kaza riskini azaltmayı amaçlayan Filozof Akıllı Çözüm Sistemi hizmet paketine "Ekonomik ve Emniyetli Sürüş Simülatörü"nü de ekledi.

Şirketin Filozof Akıllı Çözüm Sistemi hizmet paketine eklenen Ekonomik ve Emniyetli Sürüş Simülatörünün tanıtım toplantısında konuşan Castrol Madeni Yağlar Ağır Vasıta Pazarlama Müdürü Aslı Yetkin Karagül, filo maliyet giderlerinin üçte ikisinin akaryakıttan kaynaklandığını belirtti.

Sürücünün kaza önleme ve yakıt ekonomisindeki katkısının önemine işaret eden Karagül, bu nedenle araç ve yol güvenliği bilincinin artırılması ve ekonomik araç kullanımı metotlarının aktarımının önemli olduğunu söyledi.

Karagül, yapılan araştırmalara göre, sürücülerin simülatörü var olan bilgileri ile kullandıklarında 100 kilometrede araç ortalama 33,8 litre yakıt tüketirken, simülatör eğitimi aldıktan sonra aynı parkurda 30,1 litre yakıt harcadığının görüldüğünü anlattı.

"Simülatörün en büyük ve anlamlı katkısı sağlık, emniyet ve çevre yönünde" diyen Karagül, sistem sayesinde kazaların azaltılmasını öngördüklerini ifade etti.

Castrol Madeni Yağlar Bölge Digital Pazarlama Müdürü Tolga Önder de simülatörün teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.

Simülatörün gezici olduğunu ve Türkiye'nin dört yanındaki müşterilerine hizmet etmek üzere tasarlandığını aktaran Önder, "Gerçek bir kamyon kabini satın alıp yazılımı buna entegre ettik. Gerçeğe uygun olsun diye hareketli bir platforma monte ettik" dedi.

Önder, geniş bir görüş açısına ve yüksek çözünürlükte ekrana sahip olan simülatörde hava durumu, trafik yoğunluğu ve yük miktarının da ayarlanabildiğini anlatarak, yurt dışından gelen talepler doğrultusunda İngilizce dil seçeneğinin de simülatöre eklendiğini kaydetti.