Çelebi, Hindistan'da iki ihaleye teklif verdi

Şirket, Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi Delhi International Airport Private Ltd. şirketi tarafından açılan ihaleye teklif verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Çelebi Hava Servisi A.Ş, Hindistan'ın Yeni Delhi kentindeki Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi Delhi International Airport Private Ltd. (DIAL) şirketi tarafından açılan iki ihaleye teklif verdi.

Çelebi Hava Servisi A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde mukim Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi DIAL şirketi tarafından, havalimanında mevcut kargo terminalinin (Brownfield) geliştirilmesi, modernizasyonu, finansmanı ve 25 yıl süreyle işletilmesi için açılan ihale ile havalimanında yeni yapılacak kargo terminalinin (Greenfield) projelendirilmesi, inşaatı, finansmanı ve 25 yıl süreyle işletilmesi için açılan ihaleye şirket tarafından bugün iştirak edildiği ve hazırlanan tekliflerin ihale makamına sunulduğu duyuruldu.

Açıklamada, teklif verilen ihalelere ilişkin süreç ve gelişim ile ihale sonuçları hakkında Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatı uyarınca gerekli açıklamaların yapılacağı kaydedilerek, Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanının, Hindistan'ın kargo trafiği açısından ikinci büyük havalimanı olduğu, 2008 yılında havalimanında hizmet verilen kargonun 430 bin tona ulaştığı belirtildi.

Hindistan'da son yıllarda hava trafiğinin hızlı büyümekte ve havacılık sektörünün gelişmekte olduğu vurgulanan açıklamada, Delhi Havalimanının kargo trafiğinde 2001 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 10 büyüme gerçekleştiği bilgisine de yer verildi.