CEO'lardan 'harekete geçin' çağrısı

İş dünyasının önde gelen şirketlerinin CEO’ları "krizin ne zaman sona ereceğini" sormaktan ve cevabını beklemekten vazgeçti. CEO’lar, "ilerlemek için her şeyin normale dönmesini beklemeyin" uyarısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Didem E. ÜNLÜ

GENERAL ELECTRIC CEO’SU IMMELT:

Krizin geçip gitmesini beklemeyin

“Kriz söz konusuysa, her şeyi durdurup krizin geçip gitmesini bekleyemezsiniz Eğer sadece bunu yaparsanız, kriz sona erdiğinde yatırımcılarınız sizi sevmemeye başlar. Unutmayın, ne kadar çok iş yaparsanız, o kadar fazlasını yapabileceğinizi görürsünüz.

INTEL CEO’SU PAUL OTELLİNİ

Bu dönemde yatırımı devam ettirmek zorunlu

“Bir teknoloji şirketi olarak kriz dönemlerinde yatırıma devam etmek zorundayız. Çünkü kriz sona erdiğinde insanlar eski bilgisayarlarını istemeyecekler, yeni olanları satın alacaklar. Yeni nesil bilgisayarlar üretecekseniz, bugünden tasarlamanız gerekir.”

PFİZER CEO’SU JEFF KİNDLER

Üretimin önüne engel koymayın

“Üretim sürecinin önündeki engelleri kaldırıp, daha fazla ürünü çok daha hızlı sunuyoruz. Bir ürünün, toplam satış içindeki payının yüzde 10’u geçmemesi gerektiğine inanıyorum. Stratejimiz, ‘küçük düşünmek, başarısız olan alanlardan çıkıp, kazananları desteklemek.”

AVON CEO’SU ANDREA JUNG

İnsanlar kaliteli ve ucuzu seçiyor

“Bu ekonominin en güzel sürprizi, sunduğu ihtimaller. Bugünün iş dünyasında sandığınızdan çok daha fazla güce sahipsiniz. İnsanlar kaliteli ve ucuz ürünleri tercih ediyor. Özellikle krizde bu daha belirgin hale geliyor. Kataloglarımızda bu felsefeyi öne çıkarıyoruz.”

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde