Cepte 'üçüncü nesil' sonuçları onaylandı

A tipi lisans Turkcell'e, B tipi lisans Vodafone'a C tipi lisans Avea'ya ihale edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bugün yapılan 3G ihalesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylandı.

BTK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, bugün ihalesi yapılan üçüncü nesil mobil iletişim sistemleri (3 G) ihalesinin sonuçlarının onaylandığı kaydedildi.

Bugün düzenlenen ihalede A Lisansını Turkcell, B Lisansını Vodafone, C Lisansını Avea kazanmıştı.

BTK'nin açıklamasında şöyle denildi:

"IMT-2000/UMTS Hizmet ve Altyapılarına ilişkin İhale 28/11/2008 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gerçekleştirildi. İhaleye Vodafone İletişim Hizmetleri A.Ş., Turkcell İletiş Hizmetleri A.Ş. ve Avea İletişini Hizmetleri A.Ş. teklif verdi.İhaleyi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Öge başkanlığında ihale komisyonu gerçekleştirdi.

A tipi lisans 358 milyon euro+KDV'ye Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.,

B tipi lisans 250 milyon euro+KDV'ye Vodafone İletişim Hizm.A.Ş.,

C tipi lisans 214 milyon euro+KDV'ye Avea İletişim A.Ş.'ne İhale edildi.

ihalenin toplam bedeli KDV dahil 970 milyon euro olaral gerçekleşti. İhale Komisyonunun kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletiş Kurulu  tarafından alınan karar ile 28.11.2008 tarihinde onaylandı.

İhaleden sonra açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer  3. Nesil hizmetler ihalesi ile lisans alacak işletmecilere 500 Ar-Ge Mühendisi çalıştırma yükümlülüğü

getirildiğini de hatırlatarak, özellikle genç ye eğitimli işgücümüz açısından yeni istihdam alanları açılacağını vurguladı."

3G ihalesi tamam; A lisansı Turkcell'in