Citibank portföyünü Anadolu'ya taşıyor

Steve Bideshi ile Serra Akçaoğlu, DÜNYA'nın sorularını yanıtladılar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

Ece CEYHUN-Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - Citibank AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi ve Genel Müdür Serra Akçaoğlu, gazeteniz DÜNYA'ya bankanın Türkiye'ye bakış açısını anlattılar.

Bideshi, Citibank AŞ'nin başta Anadolu'daki KOBİ'ler olmak üzere Türk girişimcilerini "elektronik tedarik zinciri" ile dünya pazarlarına açacağını söyledi.

Zincir, dünyanın herhangi bir yerindeki firmanın kimden mal alıp sattığını ve neye ihtiyacı olduğunu bir 'tuş'la Citibank müşterilerinin önüne getiriyor. Akçcaoğlu ise "Müşterilerimizi dünyaya taşıyarak onlarla birlikte büyümek arzusundayız" diye konuştu.

Akbank çok iyi yönetiliyor

Akbank'ın çok iyi yönetildiğini bildiren Steve Bideshi, "Pazar payı, marka değeri, itibarı güçlü bir banka. Eğer Akbank'ın ileriye yönelik bölgesel veya başka açılımları olursa elimizden gelen yardımı yapmak isteriz" diyor. Şu an ajandalarında 'biz bu işbirliği ile nasıl her iki tarafa da katma değer yaratabiliriz' konusu olduğunu ifade eden Bideshi "Türkiye'ye olan güvenimizi ve inancımızı 33 yıldır yaptığımız yatırımlarla gösterdiğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde