Coca Cola, toplu iş sözleşmesini imzaladı

Çalışanlara ilk yıl yüzde 17, 2. yıl ise enflasyon oranında zam yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Coca Cola ile Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 2. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, toplu sözleşme törenlerinin sıradan olduğunu, ancak bu duruma gelinene kadar yaşanan süreçte işverenin olumlu ve ılımlı tavrının önemine işaret etti. Uslu, işverenin işçilerin ihtiyaçlarıyla örtüşen bir tutum sergilediğini belirtti.

Hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını anlatan Uslu, önemli olan noktanın bilgi birikimlerini kullanabilme noktasında özverili yaklaşımları göstermek olduğunu kaydetti.

Uslu, dünyada işçilerin güvenliğini, çıkarlarını ve işletmenin geleceğini düşündüğü yeni bir endüstriyel ekonomi bilincinin yaygınlaştığını belirtti.

Coca Cola İçecek Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Akın da toplu sözleşme sürecinde ılımlı ve özverili tavırları nedeniyle Uslu'ya teşekkür ederek, yeni dönemin çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Coca Cola İçecek Anonim Şirketi'nin Türkiye genelindeki 3 fabrikasında çalışan 630 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Uslu ve Akın tarafından imzalandı.

1 Nisan 2008 ile 31 Mart 2010 tarihlerini kapsayacak toplu sözleşmeye göre, çalışanlara ilk yıl yüzde 17, 2. yıl ise enflasyon oranında zam yapılacak. Sosyal haklarda da yüzde 25 oranında iyileştirme gerçekleştirildi.