Coşkunöz’de üretim başladı

Bursa'da otomotiv yan sanayi firmalarından Coşkunöz'de anlaşmaya varılması üzerine işçiler yeniden işbaşı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'da Coşkunöz fabrikasında  işveren ile işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı. Bunun üzerine işçiler yeniden üretime başladı.

Bursa’da 60 yıllık köklü geçmişi ile otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Coşkunöz Metal Form’da üretimin yeniden başlamasının ardından resmi açıklama yapıldı.

Açıklamada; “Türkiye otomotiv sektöründe yaşanan ve ülke ekonomisine önemli ölçüde etki eden bu süreç sonrasında üretim tekrar başladı. Süreç içerisinde çalışanlar ile toplu görüşme yoluyla durum özeti, isteklerinin sanayimize ve şirkete olan tesiri, çalışanlar açısından doğuracağı etkiler anlatılmıştır. Ardından çalışanların kendi değerlendirmelerini yapmaları talep edilmiştir. Olumlu karşılanan bu diyalog ardından üretim faaliyetleri 20 Mayıs 2015 akşamı itibariyle tekrar başlamıştır” denildi.

Bursa’da 15 Mayıs'ta Oyak Renault ve Tofaş’ta üretimin durdurulmasının ardından eyleme katılarak üretimini ilk durduran yan sanayi Coşkunöz olmuştu. Otomotiv sektörünü etkileyen eylemler Oyak Renault, TOFAŞ, Mako ve Ototrim'de sürüyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir