Deloitte Teknoloji Fast50'e başvuralar başladı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirleneceği programa firmaların başvuruları resmi olarak 20 Haziran'da sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirleneceği Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 Programı için başvurular başladı.

Deloitte'den yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek programa katılacak olan firmaların başvuruları resmi olarak 20 Haziran 2009 tarihinde sona erecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen programda, en hızlı büyüyen şirketlere çeşitli kategorilerde ödüller verilirken, bu şirketler Avrupa'nın hızlı büyüyen teknoloji şirketleri ligine de dahil olacaklar.

Teknoloji Fast50'de Türkiye'nin kesintisiz olarak üç yıl programda yer alarak en hızlı büyüyen şirketi de Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü ile onurlandırılacak.

Program kapsamında bu yıl ilk kez "Big Stars" adıyla farklı bir ödül kategorisi daha yer alacak. Bu kategoride 2008 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon avro ve üzeri olan şirketler son beş yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirilecekler.

Programa, Interpro Holding, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın (TTGV) iş ortakları olarak destek veriyor.

Deloitte Türkiye Ortağı ve Telekom, Medya, Teknoloji (TMT) Endüstri Lideri M. Sait Gözüm de konuya ilişkin değerlendirmesinde, bugüne kadar programa katılan şirketlerin bir kısmının birleşmeler ve yeni yatırımlar sayesinde küresel oyuncu olmayı başardıklarını belirtti.

Bu program sayesinde Türk ekonomisini daha ileriye götüren şirketleri desteklemeyi hedeflediklerini, bu nedenle programa önemli bir katılım beklediklerini ifade eden Gözüm, dünya kulvarlarında yerlerini almak üzere yenilikçi şirketleri Deloitte Teknoloji Fast50'ye davet ettiklerini kaydetti.

Verilen bilgiye göre, geçen yıl düzenlenen Fast 50 Türkiye Programında son beş yılda yüzde 3031 oranında büyüme elde eden PhonoClick birinci olmuştu.