'Demir fiyatlarında yaşanan artış sektöre zarar veriyor'

GAİMDER Başkanı Apa, demir fiyatlarında yaşanan artışın inşaat sektörüne zarar verdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

GAZİANTEP - Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı İbrahim Apa, demir fiyatlarına yapılan zamların inşaat sektörünü zor durumda bıraktığını söyledi.

Başkan Apa, sektörün üst çatı kuruluşu olan ve kendilerinin de bağlı olduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun (İMKON) bu konuda alacağı kararların çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

"Bu konudaki düşüncelerimiz gayet net. Demir üreticilerimiz cari açıktan bahsediyorlar. Üretimde kullandıkları hurda demir ithal değil mi? Ben şunu söylemek istiyorum, son 2 aydan bu yana, demire zam gerektirecek ne oldu? Demir kütüğüne, demir cevherine, ithal hurdaya, yerli hurdaya bu oranda zam gelmiş midir? Elektriğe, doğalgaza da zam yok. İşçilik ücretlerinde bir artış olmadı. Dolar kurunda bir artış yok iken, demire son 60 gün içerisinde yapılan bu zammın hangi gerekçeye dayandığının açıklamasını istiyoruz. Ülkemizin lokomotif sektörü olan inşaatın en önemli akaryakıtı demirdir. Bu konuda gerekli bütün paydaşlarımızdan, hükümet yetkililerimizden destek bekliyoruz. Son 3 yıldır üst üste gelen seçimlerden yorulan inşaat sektörünün hızla toparlanması, kentsel dönüşümün sekteye uğramaması, yeni işsizlerin oluşmaması, zaman süreli işlerin sekteye uğramaması için hükümetin gerekli tedbiri alması hayati önem arz ediyor."