Demir İnşaat, Dubai fuarında 10 konut sattı

Demir İnşaat, Dubai Uluslararası Emlak Fuarı'nda 3 gün boyunca 10 konutun satışını gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Demir İnşaat, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Dubai Uluslararası Emlak Fuarı'nda yabancı yatırımcılarla gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda 3 günde 10 konut sattı. 

Bölgenin en büyük emlak buluşmalarından biri olarak kabul edilen fuara, Demir Romance ve Demir La Vida projeleriyle katılan Demir İnşaat, Orta Doğulu yatırımcılarla da bir araya gelerek, gelecek döneme yönelik planlamalar yaptı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Dubai'deki fuarda yaptıkları tanıtımın meyvelerini İstanbul'da almaya devam edeceklerini ifade etti. Yatırımcı görüşmelerinin İstanbul'da devam edeceğini belirten Demir, "Davetlimiz olarak buraya gelen yatırımcılarla yapacağımız görüşmeler sonrasında yeni yabancı yatırımların da önünü açacağız. Fuarda kurduğumuz sıcak bağlantılar, önümüzdeki dönemde bize ve ülkemize satış olarak yansıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Ortadoğulu yatırımcı profilinde bir değişim gözlediklerini kaydeden Demir, daha varlıklı ve seçkin ailelerin projelerine ilgi gösterdiklerini anlattı. Demir, şöyle devam etti: 

"Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan bin Said el Mansur'un da standımızı ziyaret ederek projelerimiz hakkında bilgi alması, Orta Doğulu yatırımcının gözündeki değerimizi de ortaya çıkarmıştır. Dünyanın 60 ülkesinden önde gelen yatırımcıların katılımıyla düzenlenen fuarda Demir İnşaat standı yabancı yatırımcıların yoğun ilgisini çekti. Fuarda kurduğumuz sıcak bağlantılar önümüzdeki dönemde bize ve Türkiye'ye satış olarak yansıyacaktır. Davetlimiz olarak Türkiye'ye gelen yatırımcılarla yapacağımız görüşmeler sonrasında yeni yatırımların da önü açılmış olacak." 

"Yabancıya satışı 10 milyar dolara çıkarabiliriz" 

Demir, yurt dışı tanıtım çalışmaları ve fuarlara katılımla Türkiye'nin yabancıya satış rakamlarının 10 milyar dolarlar seviyesinin üzerine taşınmasının mümkün olabileceğine işaret etti. Türkiye'nin gayrimenkul konusunda yakaladığı büyümeyi yabancıya satış ile daha da ileri taşıyabileceğini belirten Demir, şunları kaydetti: 

"Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancıya gayrimenkul satışının önü açıldı. Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Japonya'dan Uzak Doğu'ya kadar dünyanın bir çok ülkesinden yatırımcı alır hale geldik. 2004 yılında 1,3 milyar dolar olan yabancıya satış rakamı, Mütekabiliyet Yasası'nın verdiği rüzgarla geçtiğimiz yıl 4 milyar dolar sınırını aştı. Merkez Bankası'nın gösterdiği bu veriler, daha gidilecek çok yolumuzun olduğunu ortaya koyuyor. 

Bu yıl sonunda sektör olarak yabancıya satış rakamını 10 milyar dolarlar seviyesine ulaştırabiliriz. Bu rakam Türkiye için hayal değil. Fakat, sektörün bu hedef doğrultusunda desteklenmesi de ayrı bir gerçek olarak önümüzde duruyor." 

Bu konularda ilginizi çekebilir