DenizBank, ilk yarıda 186 milyon YTL net kar yazdı

Banka, aktif büyüklüğü 22.6 milyar YTL'ye çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DenizBank'ın 2008 yılı altı aylık konsolide net kârının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11'lik artışla 186 milyon YTL olarak gerçekleştiği bildirildi.

Denizbank'tan yapılan yazılı açıklamada, toplam aktif büyüklüğünü 2008 yılının ilk yarısında 22 milyar 576 milyon YTL'ye çıkaran bankanın, aktif büyüklükte yıl sonuna göre yüzde 21, bir önceki yılın ilk yarısına göre de yüzde 42 oranında artış gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, DenizBank, 2008 yılının ilk yarısında kredilerinde sektör üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek, yıl sonuna göre yüzde 21, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 61 oranında bir artışla 16 milyar 232 milyon YTL'ye çıkardı.

Denizbank özkaynaklarını bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında artırarak, 1 milyar 793 milyon YTL'ye yükseltirken, bankanın müşteri mevduatı da yıllık yüzde 17'lik artışla 11 milyar 368 milyon YTL'ye ulaştı.

Açıklamada, mevcut müşterilerde derinleşme ve niş sektörlere odaklanma stratejilerinin bir sonucu olarak. kurumsal ve ticari kredilerini 2007 sonuna göre yüzde 16 oranında artıran Denizbank'ın, işletme ve tarım bankacılığı kredilerinin ilk altı ayda yüzde 32, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 63'lük bir artış gerçekleştirdiği belirtildi.

Tarım kredileri alanına da odaklanan DenizBank, bu alandaki kredilerini yıl sonuna oranla yüzde 56 artırırken, tüketici kredilerini yıl sonuna göre yüzde 27 oranında yükseltti.

DenizBank'ın 2008 yılı ilk altı aylık sonuçlarını değerlendiren DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, kredilerdeki artışı ve özellikle tarım sektöründeki büyüme göz önüne alındığında, niş sektörlere odaklanma stratejilerinin performanslarına önemli katkıda bulunduğunu kaydetti.

Ateş, "Önümüzdeki dönemde, başta tarım ve odaklandığımız diğer niş sektörler olmak üzere, kamu ve proje finansmanı alanında da güçlenerek, rotamızda hızla ilerlemeye devam edeceğiz" görüşünü aktardı.